E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY korona virüs önlemlerini KAP'a bildirdi---

THY korona virüs önlemlerini KAP'a bildirdi

THY korona virüs önlemlerini KAP'a bildirdi
01 Nisan 2020 - 16:46 borsagundem.com

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs önlemleri doğrultusunda yurtdışı uçuşlarını iptal eden Türk Hava Yolları, salgın nedeniyle yeni finansman imkanlarını değerlendirerek, likidite seviyesini güçlü tutacak önlemler aldığını duyurdu.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs dünya genelinde havacılık sektörünü de felç etti. Salgın nedeniyle dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de havayolu şirketlerinin birçok sefer iptal edildi, uçaklarının büyük bölümü de yere indirildi. Yolcu sayısındaki kayıplarla gelirleri düşen havayolu şirketleri zor durumda kaldı. Türk Hava Yolları'da korona virüsün etkisini en aza indirmek adına çalışmalara devam ettiğini duyurdu.

Türk Hava Yolları, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na(KAP) korona virüs nedeniyle alınan önlemleri bildirdi.THY, yeni korona virüs (Kovid-19) küresel salgını sebebiyle uçuşlarında önemli düzenlemelere gidildiğini ve salgın ile mücadele kapsamında tüm dış hat uçuşlarını 27 Mart 2020 saat 23:59 (TSİ) itibarıyla geçici süreliğine durdurulduğunu, iç hat uçuşlarının ise önemli büyükşehirlere olmak üzere kısıtlı şekilde gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Erdoğan: Kurallara uyulmazsa daha sıkı tedbirler alınabilir

"MALİYET AZALTICI TEDBİRLER ALINMAKTADIR"

THY'nin konuyla ilgili KAP bildirimi şöyle; "Ortaklığımız, şirketin operasyonel maliyetlerini azaltmak ve finansal likiditesini artırmak için çalışmalar yapmaktadır. Personel giderleri ile ilgili gönüllü ücretsiz izin ve kısmi çalışma gibi maliyet azaltıcı tedbirler almaktadır. Planlanan yatırım kalemlerinden önemli bir bölümünü iptal etmektedir veya ertelemektedir. Ayrıca, yeni finansman imkanlarını değerlendirerek likidite seviyesini güçlü tutacak önlemleri almaktadır. Önemli tedarikçiler ile görüşülüp ödeme takvimlerinin revizesi üzerine çalışılmaktadır. Salgının etkisinin süresi ve büyüklüğüyle ilgili farklı senaryolar ve eylem planları üzerine çalışılmaktadır. Konu hakkındaki önemli gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Albayrak: Gereken tüm destekleri sizlerin emrine sunmaya devam edeceğiz

BİST şirketlerin bilanço tarihlerini öteledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 297,75
En Yüksek: 297,50
En Düşük: 283,50
Değişim 5,31 %
FK: 5,24
PD / DD: 1,20
İşlem Hacmi 14.108.644.466
Toplam Adet: 48.338.964
Ağırlıklı Ort.: 291,85
ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Böyle bir yönetim kafasıyla01 Nisan 2020 19:14

    Bu kağıdın ederi ancak 4 tl.

  • mustafa02 Nisan 2020 00:53

    2,5-3 tl arasındada zamanında bi boşluk bırakmıştı

  • abuzer çırmık01 Nisan 2020 18:06

    thy yerine pegasus mu aldınuz allah belasını veresice yönetim 10 gün önce pegasus alsam param 3 e katlanıyordu bitirdiniz milleti sizde bitetsiniz inşallah

  • mustafa01 Nisan 2020 17:38

    borçta çok ne yapacaksa milleti de gönderdinizücretsiz izne daha ne olsun

  • abuzer çırmık01 Nisan 2020 17:05

    önlemini ....hayatımı mahvettia senet geri alacağız dediniz diye satmadım şimdi alırızda almayabilirizde alsakta azıcık alıp geri vazgeçebiliriz allahınızdan bulun benim gibi kaç kişiyi 1.5 milyarlık alım var diye kandırıp sattırmadınız