E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY: İstanbul Havalimanı'na ortak olmuyoruz---

THY: İstanbul Havalimanı'na ortak olmuyoruz

THY: İstanbul Havalimanı'na ortak olmuyoruz
14 Şubat 2019 - 15:33 borsagundem.com

İstanbul Havalimanı'na ortaklık ile ilgili Türk Hava Yolları'ndan açıklama geldi

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul Havalimanı'na ortak olmaya ilişkin olarak yönetim kurulunun herhangi bir değerlendirmesi ve kararı bulunmadığını duyurdu.

THY hisseleri açıklamanın ardından yükselişe geçerken saat 1520'de yüzde 4.5 primle 14.41 liradan işlem görüyor. BIST-100  ise yüzde 0.5 artıda.

THY'den KAP'a yapılan açıklamada, medyada, THY'nin İstanbul Havalimanı'na hissedar olacağı ve ciddi bir borç yükünü devralacağına ilişkin haberler yer aldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Bahsi geçen haber gerçeği yansıtmamakta olup, İstanbul Havalimanı'na ortak olmaya ilişkin yönetim kurulumuzun herhangi bir değerlendirmesi ve kararı bulunmamaktadır. Ortaklığımız, operasyonlarımızın sorunsuz devam edebilmesi için İstanbul Havalimanı'na geçiş sürecine ve mevcut filo büyümesi ile ilgili yatırımlarına odaklanmış durumdadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • raif19 Şubat 2019 11:04

    THY varlık fonunda bu fonun tek karar alıcısı da cumhurbaşkanı ve bu mütahitlerle ilgisi de biliniyor. Dolayısıyla haber bir kere çıktı ve mutlaka gerçeklik payıda var mütahitler bütün riski devlete yıkmak istiyor. THY yönetiminin işi zor. Zira onlara kimse sormaz.

  • Ender18 Şubat 2019 17:30

    Kaldırın şu haberi artık bayatladı yahu. Hisse şu an 13.45'te.

  • WeareMADURO 15 Şubat 2019 07:52

    Bu şarkımız İstanbuldan Lale , Jale ve Hale için : kız seni ham yapar bu zilliler ... lol

  • kasap nuri15 Şubat 2019 00:30

    hisse 3 günde %12 dğer kaybediyor 3 gün bekliyorlar sonra böyle birşey yok diyorlar o zaman şirketi ve yatırımcıyı bunca zarara sokup spekülatörlük yapan yalancı haberi yayanlara neden SPK dava açmıyor milletin garibanın soyulmasına neden göz yumuyor

  • hoca15 Şubat 2019 12:54

    iktidardakiler milletin garibanın menfaatini savunmuyor da ondan

  • Ufuk14 Şubat 2019 23:47

    Açıklamanın tonuna bakınca kapıyı açık bırakmış. Gerçekten yalanlama olsa her türlü hukuki hakkımız arayacağız vs daha tehditvari olurdu. Yönetim kurulunda konuşmamışlar,  oraya ortak olsak ne olur acaba diye bir araştırma olmuştur. Bana göre oraya ana ortak olmazlar ise slot yok diye geri çevirdikleri Pegasus THY'yi sarsar. Baku İstanbul arasında Pegasus niye yok,  slot yok deyip geri çeviriyorlar.

  • cenk14 Şubat 2019 19:10

    kim bu sirketlere  borc verdiyse onlara devretsinler borclarına karsılık

  • alp14 Şubat 2019 18:40

    UYANDA BALIĞA GİDELİ...TAVŞAN KAÇTI...BUNU İKİ GÜN ÖNCE YAPACAKTIN..DA ŞİRKETİN DEĞERİNİ DÜŞÜRMEYECEKTN..YAZIK 2 GÜNDE ŞİRKETİ NE HALE KOYDUN  ..AMA BUNU DİĞER ÜLKEDE BEDELİNİ ÖDETİRLER..BİZDE NORMAL..ÇÜNKÜ SORUMLULUK BİLİNCİ YOKKİ..AMA ÇOK GÖRMEMEK GEREKİR...ARKADAŞ YENİ EVLİ..ŞİRKETTE  DAHA ÖNEMLİ İŞLERİ  VAR...

  • Bika14 Şubat 2019 15:58

    Havaalanı müteahhitlerinin borç yükü fazla olduğundan,  hisselerini devredecek  kamu kuruluşları arıyorlar.

  • Lale14 Şubat 2019 15:47

    Daha havaalanı acilamadan ortaklar hisselerini satıp kaçmaya çalışmaya başladı. Yolcu garantisi olmasa topu dikerlerdi çoktan. Eksik güvensiz biran evvel açıp garanti paraları almak istiyorlar. Ama herhangi bir sorun çıkarsa, inecek uçak bulamamaktan korkuyorlar