E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTHY davasında şok iddia---

THY davasında şok iddia

THY davasında şok iddia
01 Şubat 2014 - 14:42 borsagundem.com

Son günlerde internette yayımlanan ses kayıtlarındaki diyaloglar ilginç bağlantıların da ipuçlarını veriyor

Son günlerde internette yayımlanan ses kayıtlarında Ali Sabancı'nın Fethullah Gülen'e olan yakınlığı akıllara Pegasus Havayolları'nın THY ile olan haksız rekabet davasının mahkemeye Gülen Hareketi tarafından taşınıp taşınmadığı sorularını getirdi.

Pegasus Havayolları'nın, THY'nin gücünü rakip teşebbüslerin yeni pazarlara girmesine engel olmak ve mevcut pazarlardaki faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle kullandığı iddiasıyla yaptığı şikayet başvurusunda Rekabet Kurumu'nun ihlalin olmadığı yönündeki görüşünün Ankara 11. İdare Mahkemesi'nce bozulmasında Gülen Hareketi'nin yer aldığı öne sürülüyor.

Türkiye bir yandan siyaseti yargı yoluyla devirmeyi amaçlayan paralel yapı ile diğer yandan iş dünyasından birçok kişiyle Fethullah Gülen'in ilişkilerinin ortaya döküldüğü kasetlerin kirliliği ile mücadele ediyor. Bu kasetlerin kiminde Gülen'e yakın kişinin Gülen'e Koç Holding yöneticisi Mustafa Koç ile Uganda'da rafineri işinin teklif edilmesine onay istediği ifadeleri yer alırken, Mustafa Koç'un da Gülen'e olan hayranlığı ve bağlılığı anlatılıyor. Yine bir başka kasette ise Pegasus Hava Yolları AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın Fethullah Gülen'e olan bağlılığı kelimenin tam anlamıyla 'ballandırılarak' anlatılıyor.
 
AKILLARA DAVA GELDİ
 
Kasetlerdeki iş dünyasının ünlü temsilcilerinin bu hayranlığı ve bağlılık duyguları akıllara ise Gülen'in iş dünyası temsilcilerinin hangi işlerini takip ettiği sorularını getiriyor. Bu kapsamda Ali Sabancı'nın da Fethullah Gülen'e olan hayranlığının ise Pegasus Havayollarını'nın 2011 yılında THY'yi Rekabet Kurumu'na şikayet ettiği davayı getiriyor.
 
İDARE MAHKEMESİ BOZDU
 
Pegasus'un 2011 yılındaki şikayetinin ardından THY'yi mercek altına alan Rekabet Kurumu, 5 Ocak 2012'de, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 6. Maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla başlattığı soruşturmada THY'nin herhangi bir ihlali olmadığı sonucuna ulaştı. Ancak Pegasus Havayolları bu kararı mahkemeye taşıdı. Ankara 11. İdare Mahkemesi, 11.7.2013 gün ve 2012/1727 E. sayılı sayılı kararı ile THY'nin hakim durumda olup olmadığının, Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nın birbirine ikame olarak kullanılıp kullanılamayacağının araştırılması ve şikayetçinin fiyat politikalarının analizinin yapılması gerekçesiyle Rekabet Kurumu kararını iptal etti.
 
SORUŞTURMAYI YENİLEDİ
 
Rekabet Kurumu, İdare Mahkemesi'nin kararına uygun işlem yapmak üzere soruşturmayı yeniledi. Konuya ilişkin Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, İdare Mahkemesi'nin bir hususla ilgili konunun üzerinde durulmasını isteyebildiğine işaret ederek, 'Biz de yeniden soruşturma kararı aldık. Halen sürüyor' değerlendirmesi yaptı. (Yeni Şafak)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı15 Nisan 2014 14:09

    koç-sabancı böyle taraf olmaya devam edin şahenk le ülker yakında size fark atacak

  • Helal Sana Hacı28 Mart 2014 17:46

    Sevgili arkadaşlar!!Sevgili Atamız ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyetini kurarlarken ''şehler şıhlarla''bir ülke yönetilemez bu hepimizin Devlet Millet olmanın esas yapısıydı,bizleri zamanla zaafımızdan faydalanarak,tekrardan yaratılan menfaatler uğruna,kendimize şeh,ilah yarattık,raydan çıkmamız gerekirdi..Kurtuluş Savaşı ve bütün Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya hakkımız yok..Dürüst olalım yeter....

  • gerçek02 Şubat 2014 04:57

    Tüm AKPliler Başbakan dahil cemaati yaylım ateşine tutuyor. Be kardeşim, 11 yıl önce bu adama fetoş deniyordu, sen adama itibar kazandırdın. 11 yıldır içiçe yaşıyorsun. O zaman aklın neredeydi. Farketmedim diyorsan, kusura kalma o zaman usta diye de ortalarda dolaşma. Ahilikte ustalık belgesini kalfaya ustası verir. Demek ki, sen kalfayken arka kapıdan sıvıştığın için beratını alamadın. Demekki neymiş, ben ustayım demekle usta olunmuyormuş. Usta olsaydın bu adamları yamacına sokmazdın

  • her şey beklenir..02 Şubat 2014 01:47

    Bu adamlardan, bu sinsi yapıdan her şeyi bekleyin. Her şeyi.. Sınav sorusu çalmayı da, şantajı da, planlı proğramlı itibarsızlaştırmayı da. dava sonucunu bilerek iş çevirmeyi de.. her şeyi..

  • PEGASUS01 Şubat 2014 22:32

    F.G MEMLEKETİ AHTAPOT GİBİ SARMIŞ. VAY ANASINI. DAHA NELER DUYACAĞIZ ACABA?

  • mehmet01 Şubat 2014 21:42

    millete dayanmayan adelet güçsüz, gülenin adeletine dayanan kuvvet acımasızdır

  • reis01 Şubat 2014 21:12

    arkadaşlar bu şirketler neden kendi ceoları tarafından yönetilmiyor insanlar bu şirketlere para ve umutlarını geleceklerini baglıyorlar yatırıyporlar

  • kurt01 Şubat 2014 21:08

    din ile devlet işleri karışırsa b bu sonuçlardan faydalanmak isteyenler her zaman cıkacaktır

  • kurt01 Şubat 2014 21:06

    türkiye ve millet olarak cok uyanık olma zamanı içerideki işler ve sorunlarla ugraştırıyorlar dış güçler bir tezgah ve tuazk işlerine başlamış olabilirler dikkat

  • maximus01 Şubat 2014 18:57

    adalet sistemini herkese eşit kurmazsan korsan adalet sistemleri türer

  • borsavirus01 Şubat 2014 16:25

    tekfen şuan "hisse toplama" sürecinde. gündeme çok getirmemeli ve çaktırmadan toplanmalı. çok güzel bir iş aldı bu krizde sağlam iş alanlar ciddi büyüme ve prim potansiyeli içermekte. sabretmeli. toplamaya devam. gün gelir 15lerde boşaltılacaktır..sabredin derim. temettüleri ile alıma devam.

  • lehmanbrothertsss01 Şubat 2014 16:13

    Peki dostlar tekfen inşaat niçin düştü.bu kadar köklü ve bu taraklarda bezi olmayan şirket hisseleri neden bu kadar geriledi?bu gün 15.0 tl üzerinde olması gereken hisse 4.71 tl sürünmekte.yada süründürülmekte.

  • usta01 Şubat 2014 16:11

    Thy ve pegasustan çabuk tüymeli çok yabancı malı var.malum yere girmeden şemsiye açıp paraşütü atlamak gerekir uçaktan.!

  • yatırımcı 3301 Şubat 2014 15:13

    emlak konut çok sağlam şirket

  • dlbyz01 Şubat 2014 15:02

    gülen ne adam beş parası malı mülkü yokmuş derler ne maneviyatı varmış kolları ne uzunmuş be

  • borsavirus01 Şubat 2014 14:56

    pegasus ondan tabanlara geçmiş...geçmiş olsun uçak işi de bitti borsada. otomotiv öldü, havacılık öldü. çimentolar öldü. kriz enflasyon dolar faiz derken sağlam tek bir sektör kaldı...hangisi? hangi sektör krizde de sürekli büyür? darlıkta bollukta büyüyen tek sektör? ben buldum. ben buldum.....