E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY çalışanlarına yüksek zam---

THY çalışanlarına yüksek zam

THY çalışanlarına yüksek zam
16 Nisan 2019 - 09:12 borsagundem.com

THY ve Hava İş Sendikası 3 yıllık Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. Çalışanlarına enflasyonun üzerinde zam verecek olan THY, 5 bin liralık seyyanen ödeme de yapacak.

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava İş Sendikası arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, dün imzalanan anlaşmayla sona erdi. Türk Hava Yolları Genel Yönetim Binası’nda düzenlenen törende sözleşmeyi, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ile Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal tarafından imzaladı.

3 yıl süreli anlaşma çerçevesinde personel maaşlarına; 2019'un birinci 6 ayı için enflasyon+ yüzde 2, ikinci 6 ayı için enflasyon+ yüzde 1,5, 2020'nin ilk 6 ayı için enflasyon+ yüzde 2, ikinci 6 ayı için enflasyon+ yüzde 1,5, 2021'in ilk ve ikinci dönemleri içinse enflasyon+ yüzde 1 oranlarında zam yapılması kararı alındı. Ayrıca, çalışanlara seyyanen net 5.000 TL tutarında da ödeme yapılmasına karar verildi.

ÇALIŞANLARIMIZI MUTLU ETMEK GÖREVİMİZ

THY Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı, “Markamızı büyüten en önemli faktör hiç şüphesiz gece gündüz demeden, bu milli duyarlılıkla çalışan büyük Türk Hava Yolları ailesinin çok kıymetli çalışanları. ‘Bu ailenin her bir ferdini memnun etmek boynumuzun borcudur. İnşallah yeni evimiz İstanbul Havalimanı’nda daha nice büyük başarılara hep birlikte imza atacağımızın sonsuz inanç ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.
Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ise “Bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini ortak memnuniyet paydasında sona erdirip, bugün imza altına almış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 313,25
En Yüksek: 312,50
En Düşük: 308,00
Değişim 1,13 %
FK: 5,51
PD / DD: 1,26
İşlem Hacmi 14.807.932.897
Toplam Adet: 47.575.376
Ağırlıklı Ort.: 311,14
YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ESKİ PİLOT29 Aralık 2019 22:59

    AÇIKÇASI TÜRKİYE DE ÇALIŞMAK ÇOK ZOR ARTIK GURBET TÜRKİYE DE ÇALIŞMAK OLDU DEHŞET PAHALI VE ZORLU İNSANLARI DA ÖLE ,EN İYİSİ KALİTELİ İNSANLARLA VE YÜKSEK ÜCRET KALİTE YAŞAM İÇİN HİÇ KUŞKUSUZ EN IRKÇI YERDE BİLE YAŞANIR Kİ BEN ÖLE YAPTIM HİÇTE PİŞMAN DEĞİLİM.  :) 

  • Hass17 Nisan 2019 01:09

    Bir işi iyi yapacaksan kaliteli çalışanı buldum mu bırakmayacaksın. Bırakmamakta zamla oluyor. Öğretmene de yüksek maaş versinler, ar-ge çalışanlarına da. Kurtuluşumuz Eğitim ve Üretimde.  

  • Kıskançlara Cevap17 Nisan 2019 00:17

    Thy bir sürü yabancı ve yerli pilotu kaybetti. Benim vergiyle geçiniyorlar diyenlere bişe demiyorum allah vergilerinize muhtac etmesin. Kıskanın çatır çatır da şirket büyüyor. Thy ekonominin lokomotifi olmus. Döviz girdisi yüksek senede 1 calısana 5 bin tl cok gören KISKANC zihniyet siz kendi çöplüğünüz de bağırın. Thy çatır çatır büyüyor büyürken de çalışana hakkını veriyor. EMEKÇİNİN hakkından kesmek ile ülke kurtulmaz. Bu çalışanlar ayda 100 saat havada ucuyor. Yerdeki mesaisi bambaska saat. Risk yüksek. Afrikada gece karanlıkta otellere yol gidiyor. Sağlıkları zaten mahvolmuş. Bi sinek ıssırıyor 6 ay hastanede yatıyorlar. Hazır şoklanmıs gıdalar ileri yaşta çeşitli hastalıklar vs. Kimisi vefat ediyor. Her işin zorluğu var ve her işinde bi bedeli var. Bu iş de motivasyonu yüksek tutman lazım. Ben teknik personel ve yer operasyon da olan tüm emekçi arkadaşların da şartlarının iyi olmasını isterim. Benim vatandasım da emeğinin hakkını alsın. Hep daha cok kazansın.

  • Ufuk16 Nisan 2019 22:31

    Pilotların ve teknik personelin maaşının yüksek olması normal. Gençler için de motive edici olur. Dünya çapında aranan mesleklerde ücretler hep dünya ortalaması seviyesinde olur. Sadece Türkiye'ye özgü veya 2-3 aylık eğitim ile edinilen meslekler malesef düşük ücretli olur. Mesela güvenlik görevlisi, temizlik personeli maaşları genelde düşüktür.  İyi bir barmen, ahçı vs olursan onda da ücretler iyi. Sonuçda yeteneğini ve kısa ve uzun dönem beklentilerini iyi harmanlamak lazım.

  • Mevlüt16 Nisan 2019 18:31

    Bilerin eli yagda balda biri market market dolşır çürük soganı 2 tlye bulabilirmiyim diye

  • Nihat16 Nisan 2019 18:15

    Lütfen bu insanları kıskanmayın!  THY bünyesinde çalışan arkadaşlarda iyi çalışsın görevlerini iyi yapsın!  Türkiye de eleştirilecek  bir şey varsa işini iyi yapan insanlar değil.  Futbol kulüpleridir 20-25 yaşında kopillerin ayağına milyon avrolar serilirken maçlarda kıçını yıırtana kadar bağırmak ahmaklığın daniskasıdır.   Üstelik pahalı futbolcu almadın diye kulüp  yöneticileri eleştiriliyor.  Bütün bu işler katmerli ahmaklıktır. Ama THY gibi güzel yönetilen bir şirket çalışanlarına yüksek maaş verdi diye  kıskanmayalım.

  • AhmetK16 Nisan 2019 21:43

    Bir yanlıs baska yanlısla savunulamaz. Olay kısmanma değil, thy bir devlet şirketi,dolayısıyla verilen paralar benim de cebımden cıkıyor. Pegasus olsa isterse 100 bın maas versın,umrumda olmaz. Pilotlar hadi kıt zam verdiler ama işi cay- kahve dagıtmak ve yolcu saymak olan hostese bu paraları veremeZsın. Bunu verirsen, saglıgımızı emanet ettiğimiz doktora hemşireye kat kat vermelisin. Thy yonetımı kamu kaynaklarıyla show yapmaktadır. İtirazım budur vatandas olarak

  • ANK16 Nisan 2019 15:57

    TGS de calışanlara ne yaptınız bide onu soylesenizya oda THY nin neden aynı şartlar degil

  • gerçek16 Nisan 2019 13:56

    bugün açıköğretimi bitirip pilot olan birsürü insan var, keza üniversite sınavlarında 280 puan alıp harp okulunu bitiren  birsürü askeri pilot var ,bu iş gerçekten akıl isteyen zorbir iş olsaydı bunlar pilot olamazdı bu kafalarla bu ülke yerinde sayar durur herzaman olduğu gibi...sen bilim insanına  teknoloji üreten insanlara para vereceksinki ülke kalkınacak...

  • AhmetK16 Nisan 2019 21:45

    Ya sallamayın benım 2 tane pilot tanıdıgım var. Ikısıni de sirket acsam, istihdam etmem, o kalifiyede adamlar. Biri fizik rehablitasyon mezunu. Bu işi o kadar abartmayın, yemezler yani. Devletın yapması gereken kurs miktarını arttırmak ama bu işe odaklanılmıyor. Ez cumle bu paraları hakeden bir meslek ve nitelikte degıl cogu.

  • Nihat16 Nisan 2019 18:08

    At bakalım belki tutan olur!  Bu kadar sallamak hastalık belirtisi!  İnsan olamadığı şeyleri basit görmemelidir.  Açık öğretim mezunu pilot kaç taneymiş söyler misin bana?  Yorumların zaten kendi başına çelişki içeriyor. İnsan Allah ın verdiği ile yetinmesini bilmezse akla hayale gelmeyen psikolojik ve bedensel rahatsızlıklar başlar.  Ulaşamadığın her şeye at çamuru gitsin ki  önce kendi ülken  sonra da Dünya çamur olsun!  Pis ve batak yaşam devam etsin değil mi hasta ruhlu yaratık.  Elbette pilotluk özel  bilhassa savaş pilotluğu özel bir yetenek ister.  Ancak  elbette abartmamalıyız!  Bence abartılan en ahmakça şey futboldur.  Kitleleri ahmakça uyutmaktadır.  Bahse girerim fanatik bir tak. taraftarısın  işte bu da zaten başlı başına hastalık belirtisi.

  • Burak16 Nisan 2019 14:17

    Pilotum ve konuşuyorum. Pilot olmak bahsettiğiniz kadar kolay birşey değil, bilmeden konuşmayın lütfen ! Eğitim boyunca insan stresten hastalanabiliyor, eğitim insana hayatı yeniden sorgulatabiliyor. Onun dışında hersene 4-5 kez olmak üzere defalarca sınavlara giriyorsunuz, buna 60 yaşındaki kaptanlar dahil. Bir de tabi sağlık boyutu var işin, sorumluluk boyutu var... herkes pilot olabilse şu an pilot açığı olmazdı ! Türkiyede çalışan yabancı pilotlar kazandıklarıyla kendi ülkelerine yatırım yapıyor. Bilimle uğraşan insanların desteklenmemesiyle bu işin bir alakası yok. İkisi ayrı konular, ikisi de önemli..

  • HÜSNÜ KAYA16 Nisan 2019 13:56

    2010 YILINDAN BERİ THY HİSSEM VAR HİÇ SATMADIM ÇOK DA KAR ETMEDİM 5,05 DEN ALDIM 2013 YILINDAN SONRA NE TEMETTÜ VERDİ NE DE BEDELSİZ KAFASINA GÖRE ZAM YAPIYOR  BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİYOR HİSSEDARA GELİNCE KAZMA SAPI BABASININ MALI YA

  • garip16 Nisan 2019 13:44

     enflasyon üzerinde Zam...tabı sizin calısanlarınız tovbe şurda Şıh cocugu devletın bukadar memuru....ne cocugu.

  • akıl16 Nisan 2019 13:37

    bugün uçak teknisyeni olupta asgari ücretle çalışan bir sürü insan var,türk hava yollarında ortalama 15000,bu kadar fark olmamalı...

  • Yusf16 Nisan 2019 18:21

    Kimmiş bu asgari ücretle çalışan teknisyen bu işi 12 yıldır yapıyorum daha görmedim onu bana da göster de bilelim güzel kardeşim

  • Ercüment16 Nisan 2019 12:42

    THY nin kiymetini bilin 40 yildir avrupadayim  baska sirketlerden bir bilet alamdim Neden cok  pahali oldugu icin döndüm dolastim THY de en uygun bilet aldim ve haha alanlarinda  magdur olmadim teknik ariza oldu hotele davet edildim ama bizi hava alaninda yerlerde yatirmdi,gururla taktir derim THY yi ******veriyorum  ayrica personellerimiz her katgorideki hizmetlerinin karsiligi bence ve az bile sagili ve güleryüzlü hizmet verileler servisinizi zedelemek yanlis olur üc Kurus icin...saygilar...sonucda semt dolmusu gibi calisan haha yollari ile de yolculuk yaptim ve bazi isimini vermiyecegim herbiri ek tek iflaz ettiler yok oldular ama untmamamiz gereken bizim Türkiyemiz bir turzm ülkesidir her yolcu yürüyen nur gazete habercisidir ...saygilar..

  • veri16 Nisan 2019 12:08

    amerikada bir pilotun maaşı 9000(dokuzbin dolar) ,bir hekimin  maaşı 30.000(otuz bin dolar),pilot 18 ayda yetişiyor hekim oniki yılda,türkiyede tam tersi pilot hekimin 7 katı alıyor, ayrıca amerikada asgari ücret düzeyi 2000(ikibin dolar )yani pilotın dörtte biri,türkiyede asgari ücretli ile aradaki fark otuzda biri,dünyanın hiçbir yerinde böyle adaletsizlik yok ,ondan sonra niye gelişemiyoruz diye söyleniyoruz...

  • YeniPilot02 Ocak 2020 05:24

    pilot 18 ay hekim 12 yıl ? az gerçekçi olun. Pilot olabilmek için öncesinde 5 yıl mühendislik eğitimi almanız gerekli bu süre doktorlukta 6 yıl yani pekte fark yok  :) 

  • AhmetK16 Nisan 2019 11:23

    Bu iş seçkin azınlık olusturmaya gidiyor. Ok bazı görevler zor bulundugundan (Pilotluk gibi) onlara ilave zam yapılabılır ama hostes vs ekibe bu zamlar günahtır.Memlekette bu kadar işsiz varken; kamu kaynaklarının israf edilmesidir.not aslında pilotlukda zor degıl,acarsın kursları bol bol bak bakalım memlekette pilot acıgı olur mu( 20 bın baslangıc maasıyla milyon insan basvurur)

  • Kamil16 Nisan 2019 15:07

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6) alemsiniz ya, 13 saat havada kalın , Jetlag olun, türlü yolcuyla uğraşın, saati belli olmayan nöbetlerde hazır bekleyin, vb aldığınız para , kamu kaynaklarının israf edilmesi olsun. ..

  • ..16 Nisan 2019 12:34

    sen kendin zam alamıyor, kazanan işyerinden pay alamıyorsan, hakkını adil alan bu kurumun günahı nedir? sen sgk sız gundelıkçi gibi çalışmaya boyun eğerken, çalışıp kazanan ve hakkını alan kişilerin günahı nedir? kurum milyar avrolar usd ler kazanıyor. daha çok kazanmak içinde çalışanına yatırım yapıyor. bunun neresi yanlış ? sen de çalış, kazandır, işyerin büyüsün, sende daha çok kazanç elde et. bunun nesi garip ? sen eşşek gibi çalışıyor, hakkını alamadıgını düşünüyorsan sorun sende...

  • Ahmet K ya16 Nisan 2019 12:01

    Madem öyle git pilot ol ya da maaşında bu kadar gözün var hostes ol olabilir misin bakalım... Hergün radyasyon ye öle çalış gece gündüz özel günler deme çalış bakalım... Biraz öğren de öyle yaz

  • helal16 Nisan 2019 11:08

    lafa gelince dunya devi, göz bebeği global buyuk oyuncu deniliyor... kazançları, uçakları kocaman dev teknolojık hava lımanı..çalışana gelınce 3 kuruş maaş ve zam... adamlar sendıka kurar çatır çatır hakkını alır... odtü de bir laf var, DESTEK İSTERSEN DİK DUR. DİK DURURSAN DESTEK BULURSUN.... DİK DURAMAZ İSEN, DESTEKDE GÖREMEZSİN. işçimisin, üç kuruşamı çalışıyorsun ? hakkınımı tatılınımı alamıyorsun ? dik duracaksın. dik durursan desteğin olur, adaletli milletimiz var çünkü.dik duran tyho çalışanlarına ve sendıkalarını tebrik ederim. haklarını istemişler. bu düzene göre işçi çalışsalar 25 yıl daha zam alamazlar, çunku sistem zengını kollar, fakırı orgutsuz ve somurulecek duruma getirir. sistemi yoneten refahda yaşar. 

  • Veri16 Nisan 2019 10:35

    Bu şirket özel sektör değil devletin yani bu milletin şirketi siz kafanıza göre zam yapıp iyice sosyal adaleti bozamayasınız..

  • amanin amanin16 Nisan 2019 10:31

    çalışanların şirket performansından pay alması güzel ve doğal. ama şu da unutulmasın ki, geçen sene kimse zam alamamıştı gibi bir durum vardı.

  • ali16 Nisan 2019 09:50

    iyi tamam büyük  şirketsin ama birde mevcut konjektörü yani genel durumu ayarlaman gerekir,,,oda personel bende  personelim...bu kadar maaş  farkı elbette rahatsızlık yaratır....teknik konularda tabiki artış olur ama hizmetlerde fazla abartıya kaçmamak gerek,,,

  • WERS16 Nisan 2019 09:38

    ohhh ohhh maşallah bizler 2000 tl ile çalışalım hiçbir hakkımız olmasın bu thy na nasıl giriliyor 

  • Wers e16 Nisan 2019 11:18

    Git THY ye ben sizde çalışmak istiyorum de hemen alırlar