E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTHY: Boeing ile irtibat halindeyiz---

THY: Boeing ile irtibat halindeyiz

THY: Boeing ile irtibat halindeyiz
11 Mart 2019 - 13:47 borsagundem.com

Filosunda 11 adet 737 Max 8 tipi uçak bulunan THY, dünkü kazanın ardından üretici Boeing firmasıyla temasa geçtiklerini bildirdi.

Ekim ayında Lion Air dün de Etiyopya Hava Yolları'na ait Boeing 737 Max 8 tipi uçakların düşmesinin ardından filosunda bu tipte 11 adet uçak bulunan Türk Hava Yolları, Boeing ile konuyu görüştüklerini bildirdi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "737 Max operasyonları ile ilgili olarak uçak üreticisi Boeing ile irtibat halindeyiz. Uçuş emniyeti önceliğimizdir. Gelişmeleri sıkı şekilde takip ediyoruz. Tüm operasyonlarımızı uçuş emniyetini en üst seviyede uyarak yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Dün, Etiyopya Havayolları'na ait 737 Max 8 düşmüş, olayda 157 kişi hayatını kaybetmişti. 29 Ekim'de de Endonezya'da Lion Havayollarına ait aynı model uçak kaza yapmış, 189 kişi hayatını kaybetmişti.

Her ne kadar kazanın sebebi henüz belirlenmemiş olsa da her iki kazada da uçakların kalkışından kısa süre sonra  benzer şekilde irtifa sorunları yaşamaları dikkatleri bu modelin kontrol yazılımına çekti.

Bu sabah Çin, ülkedeki 737 Max 8 modeli uçakların yerel saatle 18:00'a kadar olan tüm uçuşlarını durdurmuştu. Çin'de bu modelde 96 uçak bulunuyor. Öte yandan yine bugün Etiyopya Havayolları filosundaki 4, Cayman Havayolları da 2 Boeing 737 Max 8'i seferlerden çektiğini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)