E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTHY Avrupa Ligi iptal---

THY Avrupa Ligi iptal

THY Avrupa Ligi iptal
25 Mayıs 2020 - 16:10 borsagundem.com

Kovid-19 salgını sebebiyle ara verilen Avrupa basketbol ligleri bu sezon devam etmeyecek

THY Avrupa Ligi (Euroleague) ve ULEB Avrupa Kupası (Eurocup) iptal edildi. Bu iki lig bu sezon oynanmamış kabul edilecek. THY Avrupa Ligi’nde geçtiğimiz senenin finalisti Anadolu Efes bu sezon lider ve favori durumdaydı. EuroLeague'e gelecek sezon aynı 18 takımla devam edilecek.

2020-2021 sezonu daha önceden planlandığı şekilde 1 Ekim'de başlayacak. Bu sezon şampiyon ilan edilmeyecek.

Euroleague yaptığı açıklamada korona virüs salgını nedeniyle liglere devam etmenin mümkün olmadığını duyurdu. Euroleague Basketbol Başkanı Jordi Bertomeu "Şüphesiz son 20 yıl içinde almak zorunda kaldığımız en zor karar buydu. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı Avrupa basketbol tarihinin en başarılı ve heyecanlı sezonunu bitirmek zorunda kaldık." dedi.

THY Avrupa Ligi'ne ilgi artıyordu

Euroleague bu sezon 18 takımla oynanmaya başlarken ligi ilgi de oldukça artma eğilimindeydi. Buna göre Avrupa'da taraftar etkinliklerine ilgi yüzde 15 arttı. Ligin TV'den izlenme oranı da yüzde 15 artış gösterdi, seyirci sayısı da yüzde 12 büyüdü.

Türkiye ligi iptal edilmişti

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Kovid-19 salgını nedeniyle tüm liglerin şampiyon ilan edilmeden ve küme düşme olmadan sonlandırıldığını açıklamıştı. TBF Yönetim Kurulu, 2019-20 sezonunu yok sayma kararı aldı. Buna göre herhangi bir takım şampiyon olarak tanımlanmadı.

Fenerbahçe basketbol takımında bazı oyuncu ve teknik heyette Kovid-19 vakasına rastlanmıştı.

Avrupa futbol liglerinde ise Almanya'da iki hafta önce maçlar oynanmaya başlarken Türkiye Süper Ligi'nin 12 Haziran'da başlaması planlanıyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İşsiz genç 26 Mayıs 2020 08:53

    Eyt çıktı sandım... Emekli ve memura %100 zam verdi sandım... Bakıyorum... Finalde Halk için bir şey yoksa. Yav he he de geçerim..

  • Net man 25 Mayıs 2020 23:26

    Reis sen bizim her şeyimizsin...

  • Adem b.25 Mayıs 2020 23:08

    Artık köprü otoyol inşaat işleriyle uğraşmayı bırakmak lazım. Bizi dışa bağımlılıktan kurtaracak reformlar lazım.

  • Reis25 Mayıs 2020 21:44

    Cumhurbaskani değerli partim CHP yi dili ne dolayip dilinden dusurmuyorsa MILLET ITTİFAKI'NIN iktidari yakındır partili cumhurbaşkanı CHP yi diline doladikca biz gucleniyoriz cumhurittifaki out milletittifaki in oley

  • İtri25 Mayıs 2020 19:23

    Basket oynanmasa kimse ölmez

  • Fakir genç 25 Mayıs 2020 18:32

    Eyt mi çıktı???. Askeri ücrete zammı geldi???..... Bakıyorum.... Varmı gören emekliye memura %100 maaşa zammı var...... Bakıyorum... Evet.... Sandık geliyor.... Bellii...... Bravo......... :=)

  • Ali25 Mayıs 2020 19:36

    Asgari ücrte zammı yapalım dendiğinde ilk karşı çıkan Tüsiad olmadımıKimse iverene bukadar ücret ver demiyo zenginin elini tuta yok lakin bizim ülkede genel işveren karakterinde paylaşma yoktur bunun için sendikalaşma lazım hakkı işverenden istemek lazım Yıllardır sendikar işçiyi değil koltunğunda gezdiği partileri düşünürler senin hakkını arıyorum diyen var mı