E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTHY, Akbank ve Aselsan analizleri---

THY, Akbank ve Aselsan analizleri

THY, Akbank ve Aselsan analizleri
07 Ocak 2019 - 08:47 borsagundem.com

Osmanlı Menkul tarafından hazırlanan THY, Akbank ve Aselsan analizleri

Borsa endeksinin 2013 seviyelerine, büyük banka ve sanayi şirketlerinin hisse senetleri değerlerinin yarı fiyatına gerilediği 2019 yılında tüm yatırımcılarda aynı soru var. Ne kadar ucuz? Nereye göre ucuz? Kimi yatırımcı bu sorunun cevabını grafikler ve uzun vadeli trendler yardımıyla analiz etmeye çalışırken, kimi yatırımcı da bilanço okuma ve rasyolar ile bu sorunun cevabını bulmaya çalışıyor.

Osmanlı Yatırım ın geliştirdiği ve müşterilerine ücretsiz olarak sunduğu Temel Analiz Platformu ile 3 senedin analizini yaptık. Bu analiz için Temel Analiz programının emsal karşılaştırma fonksiyonunu kullandık. Aşağıdaki tablolarda bu 3 senedin ana rasyolarının sektörel, gelişmiş, gelişmekte ve az gelişmiş ülkelerde benzer şirketlere göre karşılaştırmalarını görebilirsiniz.

ASELSAN

Aselsan, analizde yer alan 5 rasyonun tamamında Türkiye de bankacılık hariç BIST, gelişmiş/gelişmekte ve az gelişmiş ülkelerde benzer şirketlere göre daha yüksek değerlere sahip.

THYAO

Türk Hava Yolları’nın rasyolarını sektöründe bulunan diğer şirket Pegasus ile karşılaştırabilirsiniz.
Global bir havayolları şirketi olan Türk Hava Yolları nın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde seçilen benzer şirkete göre rasyo analizinde ucuz olarak yorumlayabiliriz.

AKBNK

Osmanlı Yatırım temel analiz araştırma platformunda Akbank ı aradığımızda ise 2018 de çok tartışılan 2019 da da çok gündemde olacak bankacılık sektörünün tamamını inceleyebiliriz. Bankalara ait rasyolar bankacılık sektörüne özel belirlenmiştir. Akbank ın yanı sıra diğer bankaların F/DD, F/K, yıllık aktif karlılık, özsermaye karlılık ve net faiz marjı değerlerini görerek karşılaştırabilirsiniz.
Tabloyu incelediğimizde Akbank a ve bankacılık sektörüne göre ISCTR ve VAKBN daha ucuz görünüyor.
Gelişmekte olan ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye daha ucuz diye bir sonuç çıkarmak zor.

Temel analiz yapan yatırımcıların en çok başvurduğu kaynak olan rasyo analizi ve rasyolara göre filtreleme fonksiyonu da bu platformda mevcut. Faaliyet karlılığından, likiditeye ve temettü verimine kadar 10 kategoride 100 den fazla rasyo da filtreleme yaparak hisse seçimlerinizi daraltabilirsiniz. Osmanlı Yatırım Temel Analiz programının diğer bölümü olan finansal özet kısmının özellikleri;

 Standart ve kolay anlaşılır mali tablolar,
 Hızlı güncelleme (KAP bildiriminden 5-10 dk sonra güncellenir),
 Dönemler itibariyle tüm mali tablolar ve yatırımcı ilişkileri sunumlarıdır.

Bu platforma Osmanlı Yatırım müşterisi olarak e-şube, tüm web işlem platformları ve matriks trader dan ulaşabilir ve ücret ödemezsiniz.
Detaylı bilgi için;

https://www.osmanlimenkul.com.tr/125/sayfalar/temel-analiz

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ay da kaybolan astronot07 Ocak 2019 20:11

    Adam gibi temettü olmazsa olacağı bu

  • :)07 Ocak 2019 13:14

    bedelliyeye nden girelim ki ? hem borsada yatırım fırsatı var denmiş özetle. akbank bedelli oldumu nakıtte durman gerekmıyo mu? onun yerıne akbank harıcı 2 firma l ond bekle kar edersen satarsın?? ne saçma araştırma analizi bu... kı bdelli olsun ondan sonra gırılebilir.... neden oncesıdne gırılsın ki. ya mantıksız geldı bana..işc olayıda umhurbaşkanı açıklamaları, siyasi olrak bu konuda konuşabilir diye uzakduruyoruz. Atatürk hisseleri satın, alın, yapın vb. dedimi çat diye resmi kurumlar ardı ardına konuşur diye işc den uzak haldeyiz... vakıf da halkbank gibi... ABD açıklamaları ne olur ondan uzak duruyoruz. araştıran neye gore araçtırmış anlamadım

  • R y07 Ocak 2019 11:16

    Bedeli sermaye artirimina katılmak için her anda para olması yeterli deyilmi