E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemThodex’in mal varlığına ihtiyati tedbir talebi---

Thodex’in mal varlığına ihtiyati tedbir talebi

Thodex’in mal varlığına ihtiyati tedbir talebi
09 Mayıs 2021 - 14:10 borsagundem.com

Kripto para borsası Thodex tarafından dolandırılarak mağdur olduğunu belirten bir vatandaş mahkemeye başvurdu. Dava dilekçesinde belirsiz alacakları kapsamında şimdilik bin TL ödenmesi ve Thodex’in mal varlığına ihtiyati tedbir konulması talep edildi

Kripto para borsası Thodex tarafından dolandırılarak, mağdur edildiğini iddia eden Ö.İ. isimli vatandaş, Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukat Sinan Keskin aracılığıyla sunulan dava dilekçesinde, Ö.İ.'nin Thodex'in internet sitesi üzerinden 15,364 Ethereum cinsinde kripto para satın aldığı ve satın aldığı kripto paraların o anki piyasa değeri üzerinden davalı şirketin banka hesabına yatırdığı anlatıldı.

“MÜVEKKİLİMİN İŞLEM YAPMASI ENGELLENDİ”
Şirket yetkilisi Faruk Fatih Özer'in binlerce kişiden aldığı paraları uhdesine geçirerek yurtdışına kaçtığının kaydedildiği dilekçede, Thodex'in internet sitesi kapatıldığı ve müvekkilinin işlem yapmasının engellediği aktarıldı. Dilekçede, Ö.İ'nin kripto paraların tutulduğu sanal cüzdanına da ulaşamadığı ve maddi zarara uğratıldığı kaydedildi.

Sunulan dilekçede, “Müvekkil, davalı şirketten geçtiğimiz bir yıl içerisinde kripto para satın almış olup, tam olarak hangi tarihte aldığını ve hangi banka üzerinden ödeme yaptığını hatırlayamamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, ivedilikle davalı şirketin tespit edilecek her türlü taşınır ve taşınmaz malvarlığı ile alacak haklarına ve banka hesaplarına tedbir konularak üçüncü kişilere devrinin önlenmesi talep edildi.

TEDBİR TALEBİ
Ö.İ.'nin 15,364 Ethereum kripto para satın aldığı ancak kripto para birimlerinin piyasa değerlerinin anlık olarak değişkenlik göstermesi nedeniyle satın aldığı kripto paranın şu anki Türk Lirası karşılığının hesaplanabilmesinin mümkün olmadığının belirtildiği dilekçede, Thodex aleyhine belirsiz alacakları kapsamında şimdilik bin TL ödenmesi ve şirketin tespit edilecek malvarlığına tedbir konulmasına karar verilmesi talep edildi.

THODEX'İN HESAPLARININ MEVDUAT BİLGİLERİ İSTENDİ
Mahkeme hazırladığı tensip tutanağında, Türkiye Bankalar Birliğine müzekkere yazılarak, davalı şirket olan Thodex'in tüm hesaplarının mevduat bilgilerinin gönderilmesinin istenmesine karar verdi. Mahkeme ön inceleme duruşması için tarih verdi.
(Sevgim Begüm Yavuz /Sözcü)

Kripto paraya yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer'den ilk görüntü

Thodex skandalında mafya şüphesi!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş10 Mayıs 2021 08:28

    Yok öyle dünya baştan 10 senedir küçük yatırımcı nin parasını borsa İstanbul üzerinden cebine indiren siyasi nüfuslu çetelerin üzerine gittiniz mi? Spk ne işe yarıyor. Kâr payı dağıtmaya n bir şirkete bedelli bedelsiz sermaye arttırımı izni verilir mi?

  • BORSACI09 Mayıs 2021 21:07

     BORSA KURULDUGUNDAN BERİ 60 TANE ŞİRKET KAPANDI HİÇ BİR MAGDUR KURUŞ ALAMADI BİR BARDAK SU İÇTİ 3 AY ÖNCE İHLAS BÖLDÜ ALDIM YÜZDE ELLİ HİSSE DÜŞTÜ ALLAHIN BİR YETKİLİSİ MÜCAHİT ÖRENİ ARAYIPTA BU DÜŞÜŞÜN SEBEBİ NEDİR DİYE SORMADI BİZ İHLASI ARAYINCA ADAMLAR MUATAP ALMIYOR BURASI TÜRKİYE YİYEN İSTEDİGİ KADAR YİYOR BURNUNDAN GETİREN OLMADIKÇA VURGUN,SOYGUN VE DOLANDIRICILIK DAİMA ARTACAKDIR.

  • mesut kaya09 Mayıs 2021 15:01

    Thodex şirketinde içeride kripto parası bulunan 400.000 mağdur. içerideki kripto parasını nasıl delillendirip dava açacak. Tek çözüm aşağılık Dolandırıcının bulunun sistemin açılması ve kimin ne kadar kripto parası varsa kamu adına dava açılıp mağdurlara verilmesi gerekir.