E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTHK'nin gözü Talih Kuşu'nda---

THK'nin gözü Talih Kuşu'nda

THK'nin gözü Talih Kuşu'nda
02 Ocak 2016 - 06:34 borsagundem.com

Türk Hava Kurumu, Milli Piyango’nun özelleştirilmesi ve yeniden yapılandırılması kapsamında belirli oranda kuruma kaynak tahsisi yapılmasını istiyor

THK Başkanı Kürşat Atılgan, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a iletilmek üzere dosya hazırladıklarını belirterek, kurumun yürüttüğü hizmetler çerçevesinde devlet bütçesinden hiçbir pay almadığını, THK’nın faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak, ülke çapında yaygınlaştırmak için ek maddi gelire ihtiyaç duyduğunu anlatacaklarını söyledi.

‘THK katkı almıyor’

İşletmesi THK tarafından yapılan Milli Piyango biletlerinin temelini oluşturan Tayyare Piyangosu’nun 1925-1939 arasında Kurumun en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunun da altı çizildi.

5 Temmuz 1939’da Milli Piyango İdaresi kurularak piyango ile ilgili her türlü faaliyetin THK’dan alındığı, Maliye Bakanlığı’na bağlanan Milli Piyango’nun ilk çekilişini 11 Kasım 1939’da yaptığı anımsatılarak, işletmenin karından, THK’ya aktarılan payın giderek azaldığı vurgulandı. Dosyada “Kurulduğu dönemde 21 kalemden oluşan gelir kaynakları, 1939’dan başlayarak  azaltılmaya başlanmış ve elinden alınan ilk gelir kalemi ise Tayyare Piyangosu olmuştur. Günümüzde ise kurban derisi ile fitre ve zekat toplama faaliyetlerinden  elde edilen gelirler dışında faaliyetlerimizin devamlılığını sürdürebileceğimiz  gelir bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)