E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTHK Kayyum Heyeti Başkanı Aşçı: Düğüne değil, nikaha gittim---

THK Kayyum Heyeti Başkanı Aşçı: Düğüne değil, nikaha gittim

THK Kayyum Heyeti Başkanı Aşçı: Düğüne değil, nikaha gittim
30 Temmuz 2021 - 19:26 borsagundem.com

Türkiye'de orman yangınları sürerken "Düğüne gittim" diyen Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, eleştirilerin ardından yaptığı yeni açıklamada, "Düğüne değil nikâha gittim" dedi.

Türkiye genelinde 20 orman yangınının devam ettiği günün akşamında bir televizyon programına bağlanan Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, “Bu akşam bir özel durumum vardı. Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı. Oraya gitmek durumunda kaldım” sözleriyle tepki çekmişti.

"Düğün değil, nikaha gittim"

Cenap Aşçı, eleştirilerin sorulması üzerine, “Bir linç kampanyası başlamış görünüyor. Ben düğün değil bir nikaha katıldım. Dün akşam itibarıyla çocukluğuna şahit olduğumuz, elimizde büyüyen bir hanım kızımızın nikahı vardı. Gittik. Nikah bitiminde ayrıldık. Şehitlerimizin ve orman yangınlarımızın olduğu gün hassasiyetimiz bizde her zaman vardır, eğlenmemiz mümkün değil. Sadece gittik, tebriklerimizi ilettik, mutluluklar diledik, hemen ayrıldık geldik, işimizin başındaydık” yanıtını verdi.

"Halay çekmedik, göbek atmadık"

Aşçı, bu konudaki eleştirilere verdiği yanıtını şöyle sürdürdü:

Türk Hava Kurumu başkanı dair herkes yangına koşturacak' diye bir beklenti var. Bu işin asıl vazifesi olan yer Orman Genel Müdürlüğü. Orman Genel Müdürlüğü bize demediği sürece bizim kontak açma şansımız yok. Bütün sorumluluk Orman Genel Müdürlüğü'nde.

Çok sevdiği bir kızın nikahına gitmemi eleştiriyorlarsa saygım vardır. Biz düğünde eğlenmedik, halay çekmedik, göbek atmadık. Ben uçak, helikopter başında değildim. Türk Hava Kurumu'ndaki genel başkanlık makamında olmam ile o nikahta bulunmam arasında bir fark yok. Abartıldığını düşünüyorum. Ben 32 yıldır devlet memuruyum.

"Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek durumunda kaldım"

Aşçı dün gece yarısı katıldığı CNN Türk yayında ise düğüne katıldığını belirterek, "Bu akşam bir özel durumum vardı. Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı. Oraya gitmek durumunda kaldım. Orada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımız da aramış, ona da ulaşamadık hakkını helal etsin. Ondan da özür diliyoruz bu anlamda” ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu: Kayyumu aradım, ulaşamadım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aşçı'ya ulaşamadığını belirterek şunları söylemişti:

"Türk Hava Kurumu kayyum elinde yok oldu. Uçaklar yatıyor, pilotlar işinden oldu. Yeni bir iş modeli önerdim; bu uçakları belediyelerimizin kiralamasına ve pilotlar ile teknisyenleri istihdam etmesine izin versinler, yangınlara derhal biz müdahale edelim. Erdoğan ortalıkta yok ve hiçbir bürokrat onun izni olmadan onay verebilecek durumda değil. Aradım kayyumu, ulaşamadım."

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün: THK'yı aradım görüşecek bir yetkili bulamadım

Yangınların hâlâ sürdüğü Muğla'da da Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, THK'yı aradığını ve görüşecek yetkili bulamadığını söylemişti.

CHP, THK'nın uçaklarını kiralama formülü üzerinde duruyor

THK, 100 litre farkla ihale dışı kaldı

Bir kahreden haber daha! İzmir'de orman yangını...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alp04 Ağustos 2021 23:40

    YANGINLARI KIMIN CIKARDIGI BELLI..BUNU ARKASINDA DOSTLARININ ZIL CALIP GOBEK ATAN BELLI..BIR KAC SOYTARI SANATCIYLA SOVMEN YAPANLAR BELLI...HIIIC MERAK ETMEYIN BU MILLET BUNLARI GORUYOR VE DEGERLENDIRIYOR..HERKEZIN HESABI VAR...ALLAHINDA...BUNU IYI BILIN

  • Utanmazlik.31 Temmuz 2021 16:35

    Fransada buyuk felaket yangin mi var ? 27 ucak hazirda bekliyor... yunanistanda felaket, buyuk yangin mi var? 22 ucak hazirda bekliyor. Istanbul kadar topraklati yok.Kanadada ucak filolari hazirda bekliyor. Turkiyedede, kiralik birkac ucak, ki bedeline hore 3 kat faxla ucak parasi verilerek... eskiden 20 ucak hazirda beklerken, kurum mudurleri, calisanlari isyetinde dahi bulunmadsn maas aliyor. Thk telefonunu saat 15 de acan olmamis. Nerden nereye...planlama sifir. Ongoru ve vizyok sifir. Evi yananlar, onca vergi verip bu kalitesizligi hak etmiyor. Yine sorumlular hesap vermeyecek. 1 futbolcu parasina, 10 milyon usd ye 3 ucak alirsin. Neden alunmiyor ordumuza ?

  • nazlı31 Temmuz 2021 14:59

    chpp bu vatandasın acısını bırakmıslar oy derdıne dusmusler.ayıp bunlardan bu kadar muhalefet olur.bu muhalefetten bıktık be.hep kavga hep kotu kelımler bu mu.vatandası kanrımıyacaksın yalan herseyınız yalan yalancı ıııııııııııııııııı.yalan atan sıyasetcı ıstemıyoruz.bu yalancılar tv cıoktıklarına tv kapatıyorum

  • vatandaş 31 Temmuz 2021 13:27

    bunlar rezil insanlar hiç utanmadan koltuklarına yayılıp kahve höpürdetirler, haram zehir zıkkım olsun aldıkları maaşlar ,hayatlarıda ormandaki ağaçlar gibi yansın inşallah

  • azılı solcu31 Temmuz 2021 12:53

    gidemezsin kardeşim tuvalete bile gitmen görevi ihmaldir.önce görev daha sonra şahsi iş gelir.vatanını en çok seven ,görevini en iyi yapandır.evet sayın imamoğlu da acil ve zor durumlarda halkın kendisinden iş ve icraat beklediği vakitlerde tatile gidiyor ama bunu tatile gidemeyen halkımız adına vekaleten yapıyor.yani tatile gidemeyen halkımızın yerine tatile gidiyor ki halkımızın gönlü olsun diye.fakat gerici ve yobaz medya bunu yanlış anlıyor.sıkıntı burada.herşey güzel olucak.tahminim bir sonraki seçimde yiğit ve laik yurttaşlar sayesinde sayın imamoğlu cumhurbaşkanlığı seçimini de alacaktır.

  • Mithat31 Temmuz 2021 12:46

    THK eski rektörü Ünsal ban THK’nın içini boşaltan kişidir ona sormalı

  • fafa31 Temmuz 2021 12:04

    Yanlış yaptın.Saat 15.30 'da Belediye Başkanı sizi araıyor,oradaki görevli kimse kalmadı eve gittiler diyor.Böyle sorumsuzluk olur mu?

  • emre31 Temmuz 2021 09:13

    cehennemin dibine gidin mümkünse hepiniz ....

  • Serkan31 Temmuz 2021 00:27

    Sende git su dök nolur Bi yerinmi eksilir ama yok beyfendimiz düğün peşlerinde. Aman pardon nikahı demi:(( Ayakların baş olduğu Bi memleketteyiz yeni Türkiye!

  • vatandaş 30 Temmuz 2021 23:59

    suç sende değil utanmaz seni oraya getirende ,sen zaten adam olsan ülken yanarken yangına müdahale ederdin adam değilsin ,o yüzden senin hiç bir kabahatin yok utanmaz 

  • Vatandaş30 Temmuz 2021 22:26

    Bu işin altından da hükümetin oylarını arttırma planı vardır, bir tane de ülkeye kazandırdık dediğiniz ne var Allah aşkına

  • Emmi30 Temmuz 2021 22:14

    Ahlaksızlığın yüzsüzlüğü bu kadarıda pes. Bu insanların yüzüne tükürsen bile nafile

  • mezarci 30 Temmuz 2021 21:42

    Ulke cayir cayir yanmakta  beyimiz dugune deyil nikaha gitmis, ozru kabahatinden buyuk, bunlara zeka testine sokmak gerek......

  • mezarci 30 Temmuz 2021 21:38

    Vatanmi onemli yoksa sahsin nikahimi ?????lutfen yayinlayin.

  • mezarci 30 Temmuz 2021 21:35

    gobek atsaydin bari

  • Ne güzel istanbul be30 Temmuz 2021 21:22

    Yangın olur para veririz deprem olur para veririz iyide kardeşim siz ne iş yaparsınız? Uçağınız yok helikopter yok napıyorsınuz siz orada? Sorsan şimdi maaşıda asgari ücrettir he.

  • Mucize Rris : (30 Temmuz 2021 21:09

    Senin yerine, oradaki itfaiye erletrine, yanginla mucadele edenlere GOREVI OLMADIGI HALDE soguk su, soguk ayran tasiyanlar var. Gorevliler dugine, gonulluler yanginla mudahaleye. Utanmaz hetif. Ne is yapiyorsun orda ? Cocukken ptt pulu satardik. Kurban derileri tuzlanir thk verirdik. Insanlar, ev, tarla , araba vb bagislar THK a verirdi. Kurum kendi yaginda kavrulurdu. 19 ucagi hazir emirde beklerdi. Yil 2021 1 ucagi ucurulmuyor, 1 yetkili kurum telefonuna bakmiyor, muduru dugunde, pardon nikahta. 15 temmuz gibi halk sonduriyo, sehit oluyor. Halk sms, eft yapacak. Halk hayvan yemi, samani, su, battaniye, vb gonderiyor. Bu isin suyu cikti. Ucak ihalesi ne yahu ??? Istifa bekliyorum.

  • Hehe30 Temmuz 2021 20:51

    Boyle millete boyle savunma bunu bile savunan milyonlar cikar boyle kafalarin yoneticileri

  • mtu30 Temmuz 2021 20:15

    ikisi arasındaki o çok büyük fark var ya o büyük fark görmek istemeyenin gözüne girsin biz göreceğimizi gördük. göbek atmamış mış laf ola beri gele

  • istanbul30 Temmuz 2021 20:11

    bu dunya bos ölüm var dugun ne is herkes gorev basinda olmali sayin cumhurbaskanim ne olur once millet ekil maas ogretmen maas yapin belediye baskan mAs asgari ucreti 3 kati huzur haklarin iptal ve milletvekil sinav olsun israf olmasin ne olur yapin

  • ayse 30 Temmuz 2021 20:06

    istifa etin kendi oglu dugunde olsa gorevin basinda olmali maas heleli kul hakki

  • horoz30 Temmuz 2021 20:02

    Hala savunma derdinde bir de göbek atsaydın bari. Ama Allah bunları özel yaratmış hiç hata yapmazlar.

  • Bika30 Temmuz 2021 19:39

    Yangın söndürme çalışmasına katılan gönüllüler can verirken, maaşlı devlet memuru nikah peşinde.

  • aynur30 Temmuz 2021 20:13

    istifa etsin bence maas hak degil hakkim helal degil