E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemThe Guardian: Putin hiç bu kadar güçlü olmamıştı---

The Guardian: Putin hiç bu kadar güçlü olmamıştı

The Guardian: Putin hiç bu kadar güçlü olmamıştı
30 Temmuz 2022 - 17:24 borsagundem.com

Batılı ülkelerin Rusya'ya açtığı ekonomik savaşın ters etki yarattığını belirten İngiliz Guardian gazetesi, izlenen politikanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hiç olmadığı kadar güçlü hale getirdiğini yazdı.

Guardian yazarı Simon Jenkins, Rusya karşıtı yaptırımları modern tarihteki en düşüncesiz ve verimlilikten uzak karar olarak niteledi.

Jenkins, "Putin'i daha güçlü hale getirdiler. Rusya, Asya ülkelerine ihracatı artırdı ve bunun sonucunda ödeme dengesinde eşi görülmemiş bir fazla oluştu. Ruble, Ocak ayından bu yana neredeyse yüzde 50 değer kazanarak bu yıl en güçlü dünya para birimlerinden biri oldu" ifadelerini kullandı.

Rusya güçlenirken Batılı ülkelerin resesyona girdiğini kaydeden Jenkins, İngiltere, Fransa, İtalya ve ABD'de güvensizliğin yayıldığını, gaz kıtlığı çeken Almanya ve Macaristan'ın Putin'in dümen suyuna kapılabileceğini ekledi.

Bomba iddia: Putin Rusya'dan kaçacak

 

Kuleba: Putin hep zarar verme peşinde. Tek çare sert tepki

 

Putin İran'a dublörünü mü getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MARHALET KUŞUÖTMEZ31 Temmuz 2022 22:41

    Bence rusya şuan savaşı çok akılcı bir şekilde elindeki tüm teknolojik güçleri akılcı şekilde  kullanarak kendi lehine çevirmektedir.

  • Yeni dünya 30 Temmuz 2022 19:09

    Rusya bu savaşa belki 1 yıl boyunca hazırlık yapmıştır. Bilemeyiz. Ancak Avrupa hiç hazırlık yapmadan cephe aldi ve ambargolar ile işe girişti. Sonuç ise Avrupa hazırlıksiz olduğu için yaptıkları pek etkili olmadı. Avrupa Muhtaç olduğu dogalgazi Rusya dan aldığını unutmuş. Dogalgaz için alternatif bulamadı. Rusya tarafi ise Batiya hiç ihtiyaç duymuyor zaten. Rusya Ihtiyaclarini da Orta Asya'dan karsiliyor. Dogalgaz için alıcı bulmakta zorlanmiyor. Yani Bati bu işi hiç hesap edememiş. Hesaplari hep yanlış çıktı.

  • Armut30 Temmuz 2022 21:28

    Son gülen iyi güler. Avrupa dogalgazi heryerden alır, rusya Avrupa dışında kime satabilecek

  • Pala30 Temmuz 2022 18:33

    Ukrayna'yi işgal etti diye ödül mü verselerdi? Yarın romanya, polanya, Hırvatistan diye devam ederse ne olacak? Rusya 3 yıla kadar teknolojide geri kaldığı için çökecek, sadece elektrikli otomobiller bile petrol talebini düşürüp sonlarını getirecek. Arap bedevileri ile birlikte

  • Tufan30 Temmuz 2022 18:59

    Rusyanın petrolü, enerjisi ve gıdası mevcut. Batının vermediği ürünleride çin üzerinden biraz fazla ödeyerek alacak parası mevcut. Rusyada gerekli halk ve asker desteği olduğu sürece savaşa rahatlıkla devam eder. Tek sıkıntısı asker gibi duruyor. Elektrikli araç ise daha 20 sene dünyada yaygınlaşamaz ne üç senesi. Arap bedevisi diye aşağılamaya çalıştığın arap milleti 800 sene tüm bilim dünyasına Üstadlık ettiler. Bugün ki bilimin temellerini attılar. Fuad Sezginin Kayıp Çağ kitabını okumanızı tavsiye ederim. Cahilliğiniz gider.