E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTGSAS sorusu---

TGSAS sorusu

TGSAS sorusu
18 Temmuz 2017 - 09:10 borsagundem.com

Yatırımcı Masası TGS Dış Ticaret hissesini mercek altına aldı

GELİR VE KÂRLILIĞI DÜŞÜYOR

SORU- TGSAS her yıl temmuz-ağustos aylarında hareketleniyor sonra  yıl boyunca  3.70-4.10 civarında oyalanıp duruyor. Bu yıl nerelere kadar tırmanır ve hangi tarihlerde zirveyi görür?

Kenan Gazi

CEVAP- Borsada farklı yaklaşım tarzıyla kazanç elde edilmesi mümkündür. Uzun vadede mali yapıdaki performans baz alınarak getiri sağlamak isteyenler olabileceği gibi teknik göstergelerden yararlanarak kazancını artırmak isteyenler de olabilir. Biz bu noktada uzun vadeli yaklaşımda bulunarak mali verilerden yararlanılmasını önceliyoruz. Söz konusu bakış açısı düşük riskle getiriyi yükseltme ihtimalini yükseltecektir. Bu nedenledir ki hisselerin fiyatı ile ilgili öngörüde bulunurken şirketlerin mali yapısı göz ardı edilmemeli. TGS Dış Ticaret hakkında değerlendirmede bulunurken de bu bakış açısını korumakta yarar var.

Şirket, Haziran 2012’den bu yana borsada işlem görüyor ve fiyat hareketi takip edildiğinde zaman zaman yukarı yönlü sert ataklarda bulunsa da sonrasında gerilemekte. Hisse, geçtiğimiz nisan ayından bu yana yükselen bir ivmeyle hareket ederken haziranın son haftasında 4,88 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde ise gelen satışlarla birlikte gerilemekte ve 4,50 TL’nin üzerinde tutunuyor. Gelinen işlem fiyatı halka arz rakamının gerisine düşmüş durumda. Hisse, düzeltilmiş verilerle ilk işlem gördüğü 7 Haziran 2012 günü 5,34 TL’den açılmıştı. Aradan geçen beş yılı aşkın süreye rağmen halka arz rakamının altında kalmasında güçlü bir gelir ve kârlılığa sahip olamamasının etkisi hissediliyor. Şirketin gelir ve kârlılıktaki düşüşü hisse üzerinde baskıya neden olurken zaman zaman gerçekleşen çıkışın da sınırlı kalmasına neden oluyor. Gelir ve kârlılığını büyütemeyen firmalarda risk almak yerine kârını büyüten firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 80,95
En Yüksek: 92,10
En Düşük: 79,80
Değişim -3,69 %
FK: 51,43
PD / DD: 9,70
İşlem Hacmi 77.427.621
Toplam Adet: 916.609
Ağırlıklı Ort.: 84,70
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)