E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTFF: Yayıncı kuruluşla anlaşma sağlayamadık---

TFF: Yayıncı kuruluşla anlaşma sağlayamadık

TFF: Yayıncı kuruluşla anlaşma sağlayamadık
21 Ekim 2020 - 22:27 borsagundem.com

Özdemir ve Sepil, toplantı sonrası yaptıkları açıklamada yayıncı kuruluş ile hala anlaşamadıklarını söylerken, Spor Yasası ve maçların seyircili oynanması konusuna değindiler

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ile bir araya geldiği toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluş beIN Sports ile aylardır süren görüşmelere rağmen henüz bir bir anlaşma olmadığını söyleyen Özdemir, “Maalesef şu ana kadar beIN Sports ile anlaşmaya varamadık. beIN Sports’un TFF ile yapmış olduğu sözleşmenin tüm maddelerine uymasını bekliyoruz. Bununla ilgili ihtarnameyi gönderdik” ifadelerini kullandı.

Kulüpler Birliği Başkanı Sepil ise, “Kulüplerin iki ana geliri; yayın gelirleri ve maç günü gelirleri. 5. haftadayız hala para alamadık. Uzlaşma da sağlanamadı. Yayıncı kuruluşun geçen sene pandemiyle ilgili haklı bir talebi oldu ve uğradıkları zararın giderilmesini istediler. Ancak artık indirime gidecek durumumuz yok. Üç yıl önce imzalanan anlaşmaya uyularak gereken ödemenin yapılmasını TFF üzerinden talep ettik” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI’NA BAŞVURDUK”

Öte yandan maçların yüzde 30 kapasiteyle seyircili oynanmasını istediklerini ve bu talebi Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini söyleyen Özdemir, “Localarda taraftar almaya başladık ancak bu yeterli değil. İstediğimiz, UEFA’nın da isteği olan yüzde 30 kapasiteyle oynamak istiyoruz. Başakşehir ve Sivasspor’un gelecek hafta Avrupa maçları var. Bu maçların ve milli maçların yüzde 30 kapasiteyle oynanmasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’na resmi başvuru yaptık” dedi.

Son olarak Spor Yasası konusuna değinen TFF Başkanı, bazı maddelerde değişiklik yapılmasını istediklerini belirtti ve “Kulüplerimiz pandemi sonrası çok ciddi bir dönemden geçiyorlar. Kulüpler Birliği ve TFF olarak ortak çalışma yaparak spor yasasına dair bazı madde değişikliği yapılmasını istemekteyiz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

NEDEN YAYINCI KURULUŞ KRİZİ VAR?

Yayıncı kuruluş beIN Sports, kulüplere yapması gereken ödemede indirim istiyor. Yıllık 500 milyon dolar olan ve 5.80 liradan dolar kurunu sabitleyen mevcut anlaşma, yayıncı kuruluşun bu miktarda indirim istemesiyle krize girdi. Kulüpler Birliği, geçen sene yapılan 90 milyon dolarlık indirimin bir kere olacağını söylerken, yeni bir indirimin kabul edilemeyeceğini belirtiyor. Buna karşın Digiturk, kulüplere 220 milyon dolar verebileceğini iletti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 22 Ekim 2020 11:39

    Bunca rezalete iktidarın oyu üçte bir. Kimse benden sadaka yardım istemesin. Zam yapmazlarsa da adam değiller. Kazık manyağı olmuşlar yedikçe daha yokmu diyorlar

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU22 Ekim 2020 11:16

    bence yayıncı kurumda haklı olabilir.ben mesale lig tv iptal ettirdim.ülkede futbolmu var  artık hiç futboldan zevk dahi almıyorum.85 milyon ülke bir tane milli takım dahi çıkartamıyorlar.teknik direktörler ve futbolcular milyonlarca euro alıyorlar bunlara verilen asıl bu paralara yazık.daha 10 milyonluk ülke takımlarını dahi yenilmektediz.futbol ab ülkelerinde var bizimki afrika liği gibi nerede ise.

  • Memiş demiş22 Ekim 2020 10:17

    Konuda monda hepsi tırı vırı dünyaya ve bölgesine yön veren bir Türkiye var artık muhalefet diye birşey yok artık hepsi çöp oldu yaşasın recep tayyip erdoğan

  • Muhammet zor 22 Ekim 2020 09:52

    Lan nasıl bir haber bu ya sonuna kadar algı yapmış. İnsanları kamuoyu araştırması diye yönlendirmeyin bırakın zamanı geldiğinde hür iradeleriyle oylarını versinler.

  • Cem22 Ekim 2020 09:02

    Ahahajjj...Komda galiba Meral AKŞENERİN Şirketi..Iyi parti hiç bir ankette %6 geçemiyor Konda %14 verdi:)) Ya iyi parti diye parti kalmadi içerden bölündü zaten neyin peşinde Konda..

  • İtri22 Ekim 2020 07:58

    futbolu da çökerttiler bir mutahhit ile kırmızı gözlüklü fularlı yönetiyor futbolu

  • Pala22 Ekim 2020 07:56

    Yanimdaki fularlı kim Allah aşkına:)

  • Türk.22 Ekim 2020 04:23

    İpsiz sapsız bir sürü sürü var. Neye oy veriyor bilemiyorum. Tayyip Erdoğan canla başla çalışıyor milletin yarısı düşman olmuş. Yazık günah destek olun hükümete.

  • Bidenecij22 Ekim 2020 08:27

    Amma zırladın he git ver kime istersen.

  • Arap22 Ekim 2020 07:57

    88.000 TL maaş alıp, kira ,araba, yemek, fatura derdi olmadan yaşıyor. Üstüne damat iş bulabilir mi derdi de yok

  • Fevzi22 Ekim 2020 00:06

    Su ANKETLERLE ILGILI BIR SEY DIYECEM..YAV KARDESIM..BU IYI PARTI..DAGILIYOR..PARTI ALLAK BULLAK.OY ORANINABAKIN..HAYRET..GULUNC DURUMA DUSTUNUZDE..BARÌ. REZIL OLMAYIN..

  • İnanmadınmı22 Ekim 2020 08:28

    Ne oldu fevzi rengin soldi?

  • Serhan21 Ekim 2020 23:06

    Şer... beinsport defolsun gitsin o zaman bu ülkeden zaten berbat yayın yapıyorlar ne farklı açı var ne bişey .