E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTFF yabancı sayısı kuralında kararını verdi---

TFF yabancı sayısı kuralında kararını verdi

TFF yabancı sayısı kuralında kararını verdi
06 Haziran 2021 - 10:49 borsagundem.com

Türkiye Futbol Federasyonu, geçen yıl ertelenen yabancı futbolcu sayısıyla ilgili kararını, bu yıl yürürlüğe koydu

TFF YENİ YABANCI KURALINI AÇIKLAMIŞTI
Türkiye Futbol Federasyonu, geçen hafta Süper Lig'de uygulanacak yeni yabancı kuralını açıklamıştı. Buna göre Süper Lig kulüpleri için 2021-2022 sezonunda yabancı oyuncu kontenjanında kadroda en fazla 14, aynı anda sahada en fazla 8 futbolcuya izin verilecek. Alınan karara göre, 2022-2023'te 7+5, 2023-2024'te 6+4 kuralı uygulanacak.

"MAALESEF ALELACELE BİR AÇIKLAMA YAPTILAR"
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Nur Çebi, Riva'da TFF ile yapılan toplantının ardından "Toplantının en önemli konusu yabancı sayısıydı. Biz o toplantıda düşüncelerimizi bildirdik. Değerlendireceklerini ve bizimle bir daha görüşeceklerini söylemelerine rağmen maalesef alelacele bir açıklama yaptılar. Bu bizi rahatsız etti. 'Böyle düşünüyoruz dediniz ama değerlendirmeyi böyle yapacağız' deselerdi daha iyi olurdu. Tabii ki alınan karara saygı duyacağız, duymayabiliriz de, ama bu düşüncenin paylaşılmasında fayda vardı" demişti. Büyük tartışmalara neden olan konuyla ilgili Attila Gökçe elindeki bilgileri Milliyet'teki köşesine taşıdı.

"BUNUN NERESİ YANLIŞ"
"Türkiye Futbol Federasyonu, geçen yıl ertelenen yabancı futbolcu sayısıyla ilgili kararını, bu yıl yürürlüğe koydu. Yolculara uçuşun 1 saat ertelendiği duyurulduktan sonra, check-in için anons yapılmasından daha doğal ne olabilir. TFF, “Geçen yıl pandemi koşulları nedeniyle ertelenen uygulama, bu sezon başlayacaktır” diyor. Yolcuları uçağa çağırıyor.. Bunun neresi yanlış?

"HAKSIZ VE YANLIŞ BİR TAVIR"
Türkiye Kulüpler Birliği Vakfı itiraz ediyor, karşı çıkıyor. Dahası, kararı kabul etmediklerini açıklıyor. Ortada haksız ve yanlış bir tavır var. TFF geçen yıl bu kararı verdiğinde, kulüpler kadro planlaması için zaman bulamadıklarını, pandeminin olumsuz koşullarından etkilendiklerini öne sürerek “erteleme” istemişlerdi.

"TFF GERİ ADIM ATMAYACAK"
TFF “anlayışlı” davrandı. Bir yıl erteledi. Süre dolunca 8 sahada + 6 kenarda (yedek kulübesi ya da tribün) 14 yabancı kararını duyurdu. Kulüpler kabul etmediklerini beyan ediyorlar. Kabul etmezlerse ne olacak? Ya TFF geri adım atacak, ya da aykırı hallerde usulsüz yabancı futbolcu oynattıkları için hükmen yenilgiye kadar uzanan yaptırımlar uygulayacak. TFF geri adım atar mı? Niyetleri olmadığını öğrendim.

"BUNUN ADI MIZIKÇILIKTIR"
Yabancı futbolcu statüsü, yerli oyuncu yetiştirme, alt yapı sorunları, yerli oyuncuyu oynatmada teşvik ilkeleri her zaman tartışılabilir. Kulüpler bu tartışma süreçlerini pek de katılım ve proje önermeden geride bırakmışlar, iş uygulamaya gelince erteleme istemişler, anlayış görmüşler. Erteleme süresi dolunca uygulamayı “kabul etmediklerini” ilan ediyorlar. Bunun adı istemezükçülüktür. Mızmızlıktır, mızıkçılıktır.

"EN AZ 3 YERLİ OYUNCU OYNATMANIN HAZIRLIĞINI YAPMALILAR"
Süper Lig’de geçen yıl yabancı oyuncu oynama ortalamalarına bakarsanız, ortada kıyamet koparılacak bir durum olmadığını görürsünüz. Takımlar zaten 8 yabancının çok uzağında değiller. 2021-22 sezonunda küçük dokunuşlarla en az üç yerli oyuncu oynatmanın hazırlığını yapmak, itirazdan daha tutarlı olacaktır.

"YAYIN GELİRLERİ DAHA BÜYÜK SORUN"
Kulüplerin TFF ile birlikte çözmeleri gereken daha büyük sorunlar var: Yayın gelirlerinin azalması, indirim dayatmaları… Transferde limit aşımı gibi. İşleri hiç de kolay değil. Yeni zorluklar çıkarmasınlar!"

Çebi: Beşiktaş'a torpil yapın

Rıdvan Dilmen Ali Koç ile ne konuştu?

Galatasaray iki yeni transfer yaptı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan07 Haziran 2021 00:34

    Süper ligde 6 olmalı alt liglerde tümden yabancı futbolcu yasaklansın sanki yabancılar var da yarı final final mi oynuyoruz kupamı kazandık geçin bu işleri Avrupa kupasını mı kazandınız Türk gençlerine güvenin zarar etmezsiniz örneği Altınordu

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ06 Haziran 2021 17:48

    BENCE OLDUKCA AZALTILMALI.GS GECEN SEZON NEREDE İSE TAKIMIN HEPSİNİ YABANCI OYNATTI YİNEDE BİR  HALT EDEMEDİ.BAKIN ALTINORDU TAKIMINDA YABANCI OYUNCU OYNATMAK YASAK ADAMLAR DESTAN YAZDILAR.BEN YABANCI FUTBOLCULARA KARŞI DEĞİLİM FAKAT GENÇ VE YETENEKLİ OLANLAR ALINSIN ARKADAŞ.EMEKLİĞİ GELENLERİN SON KONAKLADIĞI LİMAN OLMASIN.HİÇ OLMAZ İSE GENÇ OLUR İSE PARLATIP BİR KAÇ KATINA SATARIZ.HURDA FUTBOLCUNUN KENDİSİNE FAYDASI YOK Kİ TAKIMINA FAYDASI OLSUN.

  • İzzet BAŞ06 Haziran 2021 11:37

     Türkiye de yabancıların oynadığı  lig, yerlilerin oynadığı lig olsun. Sonunda playf oyunla şampiyonu belirleriz... Buna da dünya futbol federasyonuna  tescil ettirip sonuca varırız... Türkiye cumhuriyetini korumak ve kollamakla görevli  TÜRK GENÇLİĞİ ne hallere düştün... 

  • rıza06 Haziran 2021 11:36

    N.Özdemir ilk genel kurulda abbas yolcu

  • Yazık06 Haziran 2021 11:16

    Futbol çöplüğüne dökülen yüzlerce milyon dolarla yüz binlerce kişiye iş sahası açılırdı

  • Bika06 Haziran 2021 10:59

    Süper lig dışındaki liglerde de çok yabancı oyuncu var, köy takımları bile yabancı oyuncu oynatıyor.