E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTFF karar değiştirdi: Aşı olmayan, maça alınmayacak---

TFF karar değiştirdi: Aşı olmayan, maça alınmayacak

TFF karar değiştirdi: Aşı olmayan, maça alınmayacak
10 Ağustos 2021 - 20:31 borsagundem.com

TFF seyirci kararında değişikliğe gitti. Yapılan değişikliğe göre, stadyumlara aşı olmayan taraftarlar alınmayacak

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni kararına göre stadyumlara aşı olmayan taraftarlar alınmayacak. Korona virüs geçirmiş kişiler izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile stadyuma seyirci olarak girebilecek. Müsabakadan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırılması ve test sonucunun negatif olması gerekiyor. Maçlarda misafir takım seyircisi de olmayacak.
Aşı olmayan sporseverler müsabakalara giremeyecek. Ayrıca 2021-22 sezonunda misafir takım uygulaması da olmayacak.

İşte TFF'den yapılan açıklama:

"T.C. Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen aşı takvimini tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren; Kovid-19 geçirmiş kişiler ise, izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile stadyuma seyirci olarak girebilecektir."

UEFA'nın güncel uygulamaları göz önünde bulundurularak ve kamu sağlığının korunması amacıyla misafir takım seyirci uygulaması 2021-2022 sezonu boyunca yapılmayacaktır. Misafir tribünlerine sadece ev sahibi takım seyircisi alınabilir."

Son Dakika: TFF'den yeni seyirci kararı: Aşı olmayanlar stadyumlara giremeyecek

Kemal Ademi, Fenerbahçe'den resmen ayrıldı

 

TFF Başkanı Özdemir maçlara alınacak seyirci sayısını açıkladı

 

Maçlara seyirci alınmalı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )11 Ağustos 2021 08:38

    Aşı olan + Gelecekte aşının insan vucudun da nasıl seyir izleyeceği ?. Aşı olunca farklı etki olup olmayacağı, yeni akıllı antikor aşıların insana farklı zarar verip vermeyeceği. bunlar soyut ve hayali ileride oluşan riskler. AŞI OLMAYAN, hastalık ağır çekiyor, daha ölümcül risk mevcut. zaten hastaneye geldiğinde farklı antikor aşılar, yada farklı haplar vb kullanmak zorundasın. Vucut ciddi yıpranıyor. hastalık geçtikten sonra vucutta kalıcı olarak virüs kalıyor, duyma, koku alma, ciğerlerde vucudun farklı yerlrinde bu virüs yerleşiyor. Yerleşen virüse karşı antikor üreten açılama yapılıyor. aşı olmayınca, risk daha büyük. ölümcül. Her vucut farklı tepki veriyor, ölümcül tepki veren vucut antikorlu aşılı ise, ölüm riski yok oluyor.aşı önemli

  • Nuri10 Ağustos 2021 22:49

    Moruk gir kendin izle.

  • Bio10 Ağustos 2021 21:58

    Aşı olmayanların aşı olanlara zarar verdiği iddiası tam bir sahtekarlık. Virüsleri doğal başıklığı olan aşı olanlar olmayanlae herkes aynı ölçüde taşır ve bulaştırır. Virüsler hep vücütlarda yaşar. Mesele vücüdün virüse karşı bağışıklığının oluşması. Aşı bu bağışıklığı oluşturuyorsa diğer taşıyıcılar tehdit olamaz.

  • ee11 Ağustos 2021 00:55

    O zaman hem aşı olma, hem virüsü vucuduna al. hemde  her yerde gezerek virüsü dağıt. Keyif yap. Bu yeni  hindistan varyandı nasıl oldu ? aşısız hindistanlılar yüzüne, vucutlarında antikor olmadığından değişime uğrayan virüs, daha hızlı yayılmaya ve bulaşmaya başladı. antikorlu kişilerde bu değişim ve yeni varyantlar gerçekleşmiyor. AŞI o bakımdan önemlidir. bulaştırsanda, vucudundakı abuk subuk değişimler antikorlarla gerçekleşmiyor. maç izlicen diye millet neden tehlikeye girsin? git evinde izle.

  • Gercekler 10 Ağustos 2021 21:53

    Yaza girince yapışan istatistiklerle aşılar yere sığdırılamıyor. Yaz istatistikleri gercekleri yansıtmaz. Kış gelince rakamlara bakmalı. Gerci yaz istatistiklerinde ise farklı veriler sunanlar da var. Ama şimdilik ekranlar tek taraflı

  • DR10 Ağustos 2021 21:49

    Pozitiflerin %90 ı hissetmeden virüsü geciriyor (bunun yaklaşık %50 si doğal bağışıklığı olanlar, diğerleri ise virüse enfekte olarak hiç semptom göstermeden bağışıklığı gelişenler) . Belirti gösteren %10 luk hastaların da büyük kısmı hafif geciriyor. Peki bu %90 ve diğer hafif gecirenler içinde alı olmak istemeyenlerin duruşu makul değil mi? Nşye hiç yoktan alıların tespit edilen yan etkilerine ( bazıları ciddi) maruz kalsınlar ki? Adamlar zaten hisse etmeden gecirşyor. Virüse karşı Hassas olduğu düşünenlee aşı apsın. Alı korusun onları.

  • Mucise Reis ;)10 Ağustos 2021 21:46

    Eyy reis... aşı olmayanlara ÇAY ATMAYALIM. kongrelere aşı olmayanı almayalım. Hadi buydun. Halkın sağlığı, covid ile mücadele mi ? Her partili aşı olacak. Aşı  olmayan partili mitinglere, kongrelere,  alınmayacak. İl başkanları ve ilçe başkanları partilileri aşılayacak. Malum, her oy 1 oydur... : ))) ama amaç mitingler kalabalık olmaz millet aşısızda gelse olur derseniz orasını bilemem.  Millet mi ? Parti miting kalabalığı mı ? önemi göreceğiz. Kazanan millet olsun : ))

  • Ehli Keyf10 Ağustos 2021 21:45

    Bırak stadı TV'den bile izlemiyorum beni teğet geçti... :D Hem aşı olan koronadan korunmak için yani olursa daha hafif geçirmek için olmuyor mu? Aşı olan hasta oluyor aşı oldum diye de maske mesafe vs dikkat etmiyor aşılılar aşı olmayanlar için risk... :D 

  • Futbolcu10 Ağustos 2021 21:42

    Uzmanlar bugüne kadar virüse marız kalarak Sürü bağışıklığı kazananları ve kazanacak olanlar diğer taşıyıcılar artık tehdit olmadığını söylüyorlar. Ama amı uzmanlar aşı olanları için aşı olmayanlar tehdit diyor! ! Sürü bağışıklığı kazananlar bu düzeyde bağışıklığı gelişiyorsa, aşı olanların bağışıklığı niye düzeyde gelişmiyor!? Yoksa aşıda ortaya çıkacak fşyaskolara çn gerekçe uydurma mı.

  • Tekno papaz10 Ağustos 2021 21:30

    Aşı olmayanda maça gelmez ne bu dışlama

  • Oktay Doğaner11 Ağustos 2021 00:07

    Ne kadar boşsun

  • Deniz10 Ağustos 2021 21:30

    Çok ta fifi..omur boyu sürecek sanki bu durum

  • Hehe10 Ağustos 2021 21:28

    Yaaa 2 yildir mac izlemisligim yok taaaaa stda gidecem bu rezilleri izleyecem sirf bir gaza gelipte maca diye asi vurunmam yaaa saglama alam bunlar covidden beter

  • Osman10 Ağustos 2021 20:59

    Ula sanki adam gibi futbol varda maça almiyacak mis. Gitmiyoz zaten. Fissss

  • He hee10 Ağustos 2021 20:55

    Duyan da bedava içeri alıyorlar zannedecek.