E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTFF Başkanı Özdemir istifa etti---

TFF Başkanı Özdemir istifa etti

TFF Başkanı Özdemir istifa etti
04 Nisan 2022 - 14:29 borsagundem.com

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir istifa etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir istifa etti.

Görev süresinin dolmasına 1 yıl kalan Nihat Özdemir, 2019 yılında yapılan seçimle göreve gelmişti. TFF seçimi 2023 Haziran’da yapılacaktı.

Nihat Özdemir ne söyledi?

Nihat Özdemir, yayın ihalesiyle ilgili Kulüpler Birliği ile bir araya gelecekti. Ancak bu toplantı öncesi istifa kararı aldı. Kulüp başkanlarına "Hakkınızı helal edin" dedi. Süreci, Servet Yardımcı ile sürdüreceklerini söyledi.

Yeni TFF Başkanı kim olacak?

Türkiye Futbol Federayonu Başkanlığı için TFF Eski Başkan Vekili Hüsnü Güreli, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin isimleri geçiyor.

TFF'den resmi açıklama

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, Başkanımız Sayın Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir.

Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yönetim kurulunun yeni bir görevlendirmede daha bulunduğu ve Mustafa Çağlar'ın, TFF başkan vekilliği görevine getirildiği kaydedildi.

TFF'DE BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

Nihat Özdemir'in istifa kararı sonrası TFF'de gözler başkanlık seçimine çevrildi.

Özdemir, 2019'da geldiği başkanlık görevinin üçüncü yılında istifa kararı aldı. Özdemir'in görev süresi normal şartlarda gelecek yıl bitiyordu. Ancak bu kararın ardından Haziran 2023'te yapılması planlanan başkanlık seçimi erken gerçekleşecek.

Yönetmeliğe göre başkanın ölümü, istifası veya görevini sürekli olarak yerine getirememesi halinde, üç ay içinde tekrar seçim yapılması şartı ile birinci başkan vekili, yoksa ikinci başkan vekili, başkan vekillerinin olmaması halinde de Yönetim Kurulu’nun kendi üyeleri arasından belirleyeceği kişi Başkanlığa vekâlet ediyor.

Nihat Özdemir'in istifası sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan Vekili Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecek. 3 ay içinde de seçim yapılması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)