E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTFF Başkanı Nihat Özdemir'den yabancı kuralı açıklaması---

TFF Başkanı Nihat Özdemir'den yabancı kuralı açıklaması

TFF Başkanı Nihat Özdemir'den yabancı kuralı açıklaması
07 Haziran 2021 - 20:10 borsagundem.com

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Vakfı'nın düzenlediği toplantı sonrası 'yabancı kuralı' ile ilgili açıklamalarda bulundu

Kulüpler Birliği Vakfı'nın (KBV) yabancı oyuncu kontenjanı, küme düşme statüsüyle ilgili kararları ve harcama limitleriyle ilgili toplantısı sona erdi.

Toplantıda harcama limiti, küme düşme statüsü, yayın ihalesi ve yabancı kuralı konuları üzerinde değerlendirme yapıldı.

Toplantı sonrası TFF Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamada, 

Kulüplerimiz geçen sene ertelemiş olduğumuz yabancı kuralının 1 yıl daha ertelenmesini istiyor. Yönetim kurulumuzla değerlendireceğiz. Kulüplerimiz limitlerin arttırılmasını istedi. Birçok ekonomik kayıpları oldu. Bunu değerlendirmemizi istediler, bunu da değerlendireceğiz. Avrupa'da ülkeler 20 takımlı ligden 18'e düşmeye çalışıyor. Takvimler çok sıkışıyor. Biz 4 takım düşürmeye karar verdik. Kulüplerin talebi oldu, değerlendireceğiz. Yayıncı kuruluş tarafından ödenmesi gereken son taksit ödenmedi. Bugün itibarıyla hukuki işlemleri başlatacağız" 

ifadelerini kullandı.

4 ANA BAŞLIK GÖRÜŞÜLDÜ

Kulüpler 4 ana konu etrafından TFF’ye görüşlerini iletti. Pandemi nedeniyle bazı kulüplerin küme düşme talebinde bulunması konusu gündeme getirildi.

Bunun dışında yayıncı kuruluşun indirim talebinde bulunması, ödemelerde yaşanan aksamalara çözüm bulunması istendi. Yeni sezondan itibaren geçerli olacak yabancı sayısı ve bunun yanı sıra yüzde 30 olan harcama limitleri sapma payının yeni sezonda kaldırılmasıyla ilgili düşünceler aktarıldı.

TFF yabancı sayısı kuralında kararını verdi

 

TFF, yerli oyuncu teşvik sistemini açıkladı

 

TFF'den yabancı oyuncu sayısı ve transfer dönemi açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • süperlig08 Haziran 2021 09:39

    Futbol federeasyonu 1.lig play off sistemini de kaldırsın, boş masraf ilk üçe giren takımlar süper lige çıksın.ilk üçe giren takım zaten süperlig takımı olmuş demektir. Şunu düşünüyorum o zaman süperligden düşen son üçüncü takım için de play off uygulansın desem ne kadar saçma ise 1.lig play off da saçma. teşekkürler. Saygılarımla.