E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTetiği çeken polis enişte çıktı---

Tetiği çeken polis enişte çıktı

Tetiği çeken polis enişte çıktı
03 Temmuz 2014 - 06:21 borsagundem.com

Ankara'da karakol önünde iki kadını öldürdükten sonra meslektaşları tarafından öldürülen polis memuru kurbanın eniştesi çıktı

Önceki gün Ankara polis merkezinde polis memuru Bircan Tanyeli, Şengül Özbek ile ablasını; saldırıyı gören nöbetçi polis de meslektaşını öldürdü. Fevzi Kızılkoyun'un Hürriyet'teki haberine göre cinayetlerin ardında polis Tanyeli’nin Özbek’e saplantısı olduğu ve de kadının o gün koruma istediği ortaya çıktı.

İddiaya göre, iki kız çocuk annesi Şengül Özbek, 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terk etti. Boşanma davası açan Özbek, kocasının kız kardeşiyle evli olan, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinde görevli polis memuru Bircan Tanyeli ile ilişki yaşamaya başladı. Yaklaşık bir yıldır süren ilişki sırasında polis memuru Tanyeli de boşanma davası açtı. Özbek ve Tanyeli’nin ilişkisi duyulunca, her iki aile de tepki gösterdi. Özbek, bunun üzerine, “İkimiz de boşanalım öyle görüşelim” diyerek evlilik planı yaptıkları polis memurundan uzaklaşmaya başladı.

KORUMA İSTEDİĞİ GÜN

Bunu kabullenemeyen Tanyeli, Özbek’i görüşme konusunda sürekli taciz etti. Tacizlerin dozunu artıran Tanyeli’nin tehditleri üzerine Özbek, polise giderek şikâyetçi oldu. Özbek’in şikâyeti üzerine Tanyeli ifade için polis merkezine çağrıldı. İfadeye gitmeyen Tanyeli, Özbek’i takibe başladı. Takip edildiğini anlayan kadın polis merkezine gidip şikâyetini yenileyerek koruma istedi. Koruma talebi işleme konulan Özbek, aynı gün Tanyeli’nin yağdırdığı kurşunlarla can verdi.

SORUNLU BİR POLİSTİ

Asayiş ekiplerinde görevli olan Tanyeli’nin sorunlu biri olduğu ve iki kez uyarı aldığı öğrenildi. Tanyeli’nin üçüncü bir şikâyet durumunda silahına el konulması veya pasif göreve çekileceği de öğrenildi.  Saldırgan polisi vurarak etkisiz hale getiren nöbetçi polis ifadesinde, “Karakolun önü olduğu için bir terör saldırısı olabileceğini değerlendirdim. Saldırı devam edince görevim gereği ateş ederek etkisiz hale getirdim” dedi.

Şengül’e 2 ablaya 5 kurşun

Otopsİ yapılan Şengül Özbek’e sağ koltuk altından vücuduna saplanan 2 kurşun, ablası Nuray Atay’a ise el, bacak, göğüs ve koltuk altına olmak üzere 5 kurşun isabet ettiği ortaya çıktı. Karakoldaki nöbetçi polisin vurarak durdurduğu polis memuru Tanyeli’de ise sırttan girip karın boşluğundan çıkan tek mermi saptandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)