E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTeşvik umuduyla altın gözünü yukarı dikti---

Teşvik umuduyla altın gözünü yukarı dikti

Teşvik umuduyla altın gözünü yukarı dikti
19 Ocak 2021 - 09:27 borsagundem.com

Yellen'in daha büyük yardım paketi taraftarı olması altın fiyatına destek veriyor

Biden'in ABD Hazine Bakanı olarak atayacağı Fed eski Başkanı Janet Yellen'in bugün Senato Finans Komitesi'nde yapacağı sununda daha büyük ekonomik yardım paketi taraftarı olduğunu ortaya koyacak olması uluslararası piyasalarda altın fiyatına destek veriyor.   

Dün son 1,5 ayın en düşük seviyesi olan 1807,82 dolar/ons seviyesini test etmiş olan spot altın şu sıralarda 1837,85 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Piyasada yönü belirleyici temel faktörün ABD Doları olmaya devam ettiğine işaret eden analistler, ABD Doları'nda zayıflama, negatif reel getiriler ve enflasyonda artış potansiyeline yol açacak gelişmelerin altın fiyatını destekleyeceğini belirtiyorlar.

Analistler, 1.826-1.828 dolar/ons seviyesinin üzerinde kalındıkça spot altın fiyatının yukarı hareket deneyebileceğine işaret ediyorlar.

Yukarı hareket ilk direnç 1.846 dolar/ons. Yukarı hareketin güçlenmesi için ise 1.858 dolar/ons seviyesinin geçilmesi gerekli.

Petrol fiyatları teşvik ve büyüme beklentisiyle yükseldi

Kurlar haftanın ikinci işlem gününe nasıl başladı?

Yabancı yatırımcı ne alıyor, ne satıyor?

Günün önemli şirket haberleri 19/01/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)