E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTeşvik paketi petrolü de canlandırdı---

Teşvik paketi petrolü de canlandırdı

Teşvik paketi petrolü de canlandırdı
29 Aralık 2020 - 08:23 borsagundem.com

ABD'de korona virüs yardımlarının artırılması petrol fiyatlarına destek veriyor

ABD'de Temsilciler Meclisi'nin Başkan Trump'ın çağrısı sonrası korona virüs yardım çeklerinin tutarının 600 dolardan 2 bin dolara çıkarılmasını kabul etmesi uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarına destek verdi.

Senato'nun da onayına sunulacak teklifin kabul edilmesi halinde petrol talebinin canlanmasına katkı sağlanacağı beklentisi ve Brexit anlaşmasının Avrupa ile AB arasında ticarete istikrar getirecek olması petrol fiyatlarını yukarı çekiyor.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı şu sıralarda düne göre 23 cent artışla 51,09 dolar seviyesinden işlem görüyor. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 26 cent artışla 47,85 dolar/varil seviyesinde. Ancak analistler, yeni Kovid varyantının yarattığı endişe ve 4 Ocak'ta yapılacak OPEC toplantısında üretimin Şubat'ta 500 bin varil/gün daha artırılması kararı alınacağı beklentileri petrol fiyatlarında güçlü bir yukarı hareketi engelliyor.

Altın fiyatları, dolar zayıflarken yükseliyor

Dolar ve euro güne yatay seyirde başladı

ABD'de nakit desteğin bu hafta dağıtılması bekleniyor

ABD'de nakit yardımın 2 bin dolara yükseltilmesi için ilk adım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)