E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTeşvik paketi beklentileri küresel risk iştahını destekliyor---

Teşvik paketi beklentileri küresel risk iştahını destekliyor

Teşvik paketi beklentileri küresel risk iştahını destekliyor
21 Ocak 2021 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, dün gerçekleştirilen yemin töreni sonrasında resmi olarak başkanlık görevine başladı. Biden'ın başkanlığa seçilmesi ve Janet Yellen'ın yaptığı konuşmadaki mesajları teşvik paketi beklentilerini desteklerken, salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini koruyor. Kurum beklentimiz ve konsensüs beklentiler faiz değişikliği olmayacağı yönünde şekillenirken, TCMB'nin bugünkü faiz kararı ve açıklamaları yakından takip edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

14:00 TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
15:45 ECB Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Görevine başlayan ABD Başkanı Biden'ın salgınla mücadele ve ekonomiyi canlandırma konusundaki adımları önemli olacak. Son dönemde dalgalı bir seyrin izlendiği küresel hisse piyasalarında dün alıcılı bir seyir etkili oldu. Gün içinde düzeltme hareketlerinin yaşandığı BIST-100 Endeksi kapanışa doğru gelen alımlarla günü %0,28'lik yükselişle 1.569,35 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle zirve seviyelerinden tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,42- 7,44 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,41'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün gün içi olmasa da kapanış bazlı rekorunu yeniledi. Günün büyük bölümünde negatif tarafta kalınırken yurtdışı piyasalardaki toparlanmanın da etkisi ile günün son bölümünde pozitif tarafta geçildi. Endekste kapanış bazlı yeni rekorlar görülmesine karşın son günlerde bu bölgelerde zorlanma ve kararsız görünüm dikkat çekiyor. Buna rağmen bir süredir bahsettiğimiz son aylarda oluşan yukarı yönlü trend korunduğu sürece temkinli iyimser görüşümüzü korumaya devam edeceğiz. Bahsettiğimiz bu trend bugün itibari ile 1.531 civarında bulunuyor. İzlediğimiz ana destek burası olmakla birlikte öncesinde 1.545 ara destek noktası olarak izlenmeye devam edilebilir. Yukarıda ise 1.578 üzerinde 1.610 izleyeceğimiz ilk direnç olacak.

Günün önemli şirket haberleri 21/01/2021

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Fiyatlamalarda gözler Merkez Bankalarında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)