E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeşvik paketi ABD’yi kurtaramayacak---

Teşvik paketi ABD’yi kurtaramayacak

Teşvik paketi ABD’yi kurtaramayacak
14 Ekim 2020 - 10:32 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Howard Marks korona virüs krizinin derin etkilerine dikkat çekerek ABD ekonomisini ve borsaları sadece teşvik paketleriyle kurtarmanın mümkün olmayacağını belirtti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz aylarda etkileyici bir geri dönüş yapmıştı. Ancak milyarder Howard Marks yatırımcılara ekonomide sert bir düşüşe hazır olmaları gerektiği konusunda uyarıyor. Zira Marketwatch’un haberine göre milyarder yatırımcı ABD Kongresi’nin yeni bir teşvik paketi açıklamasının dahi korona virüs etkisindeki iş piyasası iklimini düzeltemeyeceğini belirtiyor.

Yatırım danışmanlığı firması Oaktree Capital’ın kurucusu ve eş başkanı olan milyarder yatırımcı Howard Marks, borsanın ve ekonominin şu anki durumu nedeniyle dünya çapında sıkıntılı bir süreçte olan borsa yatırımcılarına dikkat çekerek, “Bu aşağı yönlü döngü sadece ekonomik teşvik uygulamasıyla tamamen tedavi edilemez” ifadelerini kullanıyor.

Forbes verilerine göre 2 milyar dolar net serveti buluna Marks krizin çözülmesi için teşvik uygulamalarının yanı sıra yapılması gerekenleri için, “Bunun yerine krizin kökleri tedavi edilmeli ve bu hastalığın kontrol altına alınması demek oluyor” dedi.

Korona virüs salgınının dünya çapında 37 milyondan fazla kişiye bulaştığını ve ekonomik teşviklerin tek başına yeterli olmayacağını belirten Marks, “Travma oldukça derin gerçekleşti ve etkilerinden kurtulmak kolay olmayabilir” görüşlerine ter verdi.

Başarılı yatırımcının yorumları borsaların 2020 ABD seçimleri konusunda endişelendiği ve korona virüs vakalarının artmasının beklendiği korku dolu bir dönemde geldi. ABD’nin başat endekslerinde ise Dow Jones Endeksi 12 Şubat tarihli rekorunun %3 aşağısında seyrederken S&P 500 ve Nasdaq tüm zamanların en yüksek seviyesinin %2 aşağısında işlem görüyor.

Marks sadece teşvik paketinin eksikliğinin oluşturduğu sorunlara işaret etmiyor. Aynı zamanda salgının aylarca sürecek kalıcı zararlarının altını çiziyor. Bu zararlar ABD’de düşen eyalet gelirleri ve belediye bütçelerinin ekonomiye mikro ve makro seviyelerdeki etkisini de içeriyor. Zira okulların fonları, itfaiyeciler ve polisler gibi devlet görevlilerin maaşları da bu kaynaklardan ödeniyor.

Milyarder yatırımcı krizden çıkma konusunda emin olmak için, bireylerin, işletmelerin ve şehirlerin 100 yılın en büyük salgınından kurtulmasına yardımcı olacak şekilde daha geniş kapsamlı hükümet harcamalarının gerekli olduğuna dikkat çekiyor. Ancak Marks hastalığın yayılmasını yönetme konusunda ekonomik sıkıntıların aşılmasında yardımcı olmak için taze kaynak enjekte edilmesinin her derde deva olmayacağını da önemle vurguluyor.

Marks, “Herkesin umutla beklediği ekonomik toparlanma gelişmelerden etkilenmeyen bağımsız bir olay değil. Aksine bu beklenti yukarıda belirtildiği gibi hastalığa karşı kaydedilen ilerlemeyle fakat aynı zamanda da geçici mali harcamaların devamlılığıyla da oldukça ilişkili” görüşlerine yer verdi.

Milyarder yatırımcı, ABD Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranını %0 ila %0,25 aralığına düşürme kararının ve faizleri görülebilir gelecekte aşırı düşük seviyelerde tutma sinyalinin pandemi dönemindeki finansal piyasalar için en ciddi destek olduğunu belirtiyor.

Bununla birlikte Marks, yatırım getirisi beklentilerinin ekonominin şu anki durumundan ve uzun vadeli ekonomi politikalarından etkileneceği de ifadelerine ekliyor.

200 yıllık ABD tarihinde seçim sonrası borsaların seyri

 

Küresel piyasalar yön arayışında

 

ABD'li ilaç şirketi antikor ilacı testlerini askıya aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR14 Ekim 2020 11:50

    ABD yönetenler ya aptal yada art niyetli .çünkü piyasaların düzelmesi için çin gibi ucuz maliyetli seri üretimler yapacaksın ve tüm dünya ya sen en çok satacaksın.bu virüsü abd çıkartı çin engelemek için.