E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTeşvik beklentisi fiyatlamaları etkiliyor---

Teşvik beklentisi fiyatlamaları etkiliyor

Teşvik beklentisi fiyatlamaları etkiliyor
11 Ocak 2021 - 09:25 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

11 Ocak haftası işlemlerinde Amerikan doları fiyatlamalarındaki kısa vadeli yükseliş tetiklenmesinin etkileri ve uzun soluklu olup olamayacağına dair endişelerin takip edilmesini bekliyoruz. Bu noktada yaklaşımımız, kısa vadeli olacağı ve fakat yıl içerisinde sıklıkla bu tarz tepki hareketlerinin gözlenmeye devam edeceği.

Değerli metaller nezdinde geride kalan haftanın 4 iş gününde ETF'lerin alımları dikkat çekerken, özellikle ons altında kritik $1840 desteğinin aşağısında baskılanabilecek işlemlerin daha fazla satış alanı açma riski taşıdığını not düşmek isteriz. Perşembe günü seçilmiş Başkan Biden'ın yeni bir teşvik paketi açıklaması yapacağını, bu paketin de $2000'lık harcama çekleri dahil önemli detaylar içereceğini not düşmek isteriz.

Buradan hareketle, kısa vadeli Amerikan doları uzun pozisyona geçiş risklerinin daha fazla mali teşvik adımı gelebileceği düşüncesi ile dengelenmesini diğer tüm düşüncelerin bir adım önünde tutarız. Bugün Japonya'da tatil olduğundan tahvillere dair nakit işlemler Londra açılışına dek gerçekleşmeyecek.

Şu an için Amerikan 10y tahvil faizinde %1.13 seviyesi etrafında soluklanma olabileceğini yüksek ihtimal olarak değerlendiriyoruz. Şayet devam edecek olursa %1.30-40 aralığına dek devam edebilecek hareket aynı zamanda 2021 konsensüs beklentilerini de öne çekmiş olacak.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %0.44 değer kaybı ile tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı %1.21 yükselişle 1540 puan seviyesinden gerçekleşti. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi %13.11 ile yatay kalırken, 5y vadeli ülke risk primi ise 311bp ile kapanış yaptı.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışlarının tamamı değer kazançları şeklinde oldu. İşlem hacimlerinin genel olarak zayıf seyrettiği günde Euro Stoxx 50 %0.62, FTSE 100 %0.24, DAX %0.58 ve Rusya (RTS, USD) grubu %2.07 ile takip edildi.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa seansındaki iyimserlik korunurken, Arjantin ve Peru'daki satışlar GOÜ grubu üyelerinin ayrışmasına neden oldu. Majör ABD endekslerinde kapanışlar rekor yükseklerden gerçekleşirken, Nasdaq %1.03 ile dikkat çekti. İşlem hacmi ise endeks nezdinde 1 ay ortalamasına kıyasla %30'un üzerinde artış gösterdi. Bovespa günü %2.20 primlenme ile tamamlarken, Merval'de ise %-1.57'lik performans takip edildi.

Asya'da haftanın ilk işlemleri Güney Kore hariç değer kazançlarına işaret ediyor. TSİ 08.25, Hang Seng %0.59, CSI 300 %0.21 ve KOSPI %0.16 ile işlem görmekte. USDCNH paritesi offshoreda 6.4557 ile genel Amerikan doları değer kazancına paralel seyrederken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.4764 seviyesinde oluşmakta.

Borsada yukarı yönlü hareketi destekleyen temel etkenler

Günün önemli şirket haberleri 11/01/2021

Yurtiçinde cari denge ve yurtdışında Lagarde ön planda

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cello11 Ocak 2021 15:30

    Belliki son teşvik sıkıntılı bollasan dolar abd ekonomisi için iyi olmayacak... büyük abd kartelleri bundan rahatsız.