E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTeşvik beklentisi altın fiyatlarını destekliyor---

Teşvik beklentisi altın fiyatlarını destekliyor

Teşvik beklentisi altın fiyatlarını destekliyor
07 Aralık 2020 - 09:51 borsagundem.com

ABD'nin daha fazla mali teşvik sağlayacağı beklentisi altın fiyatlarına destek veriyor

ABD'nin korona virüs krizi karşısında ekonomiyi desteklemek için yeni bir teşvik paketini çıkarmaya hazırlanması uluslararası piyasalarda spot altın fiyatına destek veriyor. Ancak, korona virüse karşı aşılama çalışmalarının başlamak üzere olmasının yarattığı olumlu hava altın fiyatlarının yukarı hareketini sınırlamaya devam ediyor.

Spot altın fiyatı bu sabah Cuma gününe göre yüzde 0,15 artışla 1.839,31 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin istihdamda beklentilerden daha yavaş bir artışa işaret etmelerinin, korona virüs nedeniyle sosyal hareketliliğini sınırlayan tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesinin Kongre'nin yeni bir teşvik paketi için harekete geçmesini hızlandıracağını öngörüyorlar.

908 milyar dolar büyüklüğündeki yeni korona virüs teşvik paketi üzerinde görüşmelerin Cuma günü hız kazandığına işaret eden analistler.

Kongre'nin bu hafta yeni teşvik paketi üzerinde atacağı adımların altın fiyatkının yönünde belirleyici olacağını vurguluyorlar.

Spot altın için kısa vadede ilk direnç olarak 1.842 dolar/ons gösteriliyor. Buranın ayılması halinde 1.847-1.850 dolar/ons aralığı hedeflenecek. Aşağıda destek noktası ise 1.833-1.829 dolar/ons aralığında.

Yükseliş çabaları hisse bazlı kaldı

Yeni haftada neleri takip edeceğiz

Endeks gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirir mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)