E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTeslimat yaklaştıkça S-400 gündemi belirleyecek---

Teslimat yaklaştıkça S-400 gündemi belirleyecek

Teslimat yaklaştıkça S-400 gündemi belirleyecek
20 Mayıs 2019 - 09:39 borsagundem.com

Yeni haftada teslimat tarihi yaklaştıkça açıklamaları artan S-400 savunma sistemleri gündemimizde olmaya devam edecek.

"BIST100…Ticaret Gerilimindeki Belirsizlik Etkili Olmaya Devam Edebilir… Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD’nin Türkiye’den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı %50 oranındaki gümrük vergisini %25’e indirmesi çelik hisselerinde kısmi alımlar getirse de diğer taraftan ABD’nin gelişmekte olan ülkelere uyguladığı ve vergi avantajı sağladığı ülkeler listesinden Türkiye’yi çıkarmasıyla endeks yatay seyretti. Küresel piyasalarda ise ABD-Çin ticaret gerilimine ilişkin belirsizlik risk iştahını zayıflatsa da ABD’nin AB ve Japonya’dan ithal edilen otomobillere yönelik vergi artırımını en az 180 gün ertelemesi yeni bir krizin eşiğinden dönülmesi adına piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Yeni haftada teslimat tarihi yaklaştıkça açıklamaları artan S-400 savunma sistemleri gündemimizde olmaya devam edecek.

USDTRY… TL Varlıkların Üzerindeki Baskı Devam Etmekte… Ticaret gerilimi ile Yuan ve gelişmekte olan ülke para birimleri değer kaybederken Dolar endeksi güçlü gelen ABD verilerinden de aldığı destekle 98 seviyesinin üzerinde güçlü seyrediyor. 5.95-6.10 bant hareketi içerinde işlem gören parite haftaya 6.07 seviyesinden işlem görerek başladı. Yurtiçindeki S-400/F-35 ve seçim gündemi TL’ye baskı oluşturmaya devam ederken ülke risk primimizin yüksek seviyelerdeki görünümünde belirgin bir düşüş görülmedikçe paritede yükseliş eğilimi devam edebilir.

EURTRY… Yatay Seyrediyor… Euro bölgesi Nisan ayı enflasyon oranı beklentilere paralel olarak açıklanırken çekirdek enflasyon artış göstererek %1.2’den %1.3’e revize edildi. Ancak Ticaret gerilimi birlikte Yuan’ da ki değer kaybı Euro’yu baskılamaya devam ederken parite haftaya yatay seyirle başladı.

EURUSD... Ticaret Gerilimi Euro’yu Baskılarken Dolar Endeksi Güçlü Seyrediyor… ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki gerilim ile Çin varlıkları ve Yuan'ın değer kaybetmesi Euro'yu baskılarken, Dolar değer kazanmaya devam ediyor. ABD'de açıklanan verilerin pozitif görünümünden aldığı destekle Dolar endeksi 98 seviyesinin üzerinde güçlü duruşunu koruyor. 1.12 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlamayan EURUSD paritesi haftaya yatay seyirle başlarken ABD-Çin ticaret gerilimindeki belirsizlik ile risk iştahındaki düşüş 1.12 seviyesinin üzerindeki tepki alımlarını sınırlayabilir. XAUUSD… Risk İştahındaki Zayıflık Ons Altın İçin Fırsat Oluşturabilir… Küresel piyasalar ABD-Çin ticaret müzakerelerindeki belirsizlik ile dalgalanırken Dolar endeksinin güçlü duruşu paritenin alımlarını sınırlamakta. Ancak ticaret geriliminin derinleşmesi ve risk iştahındaki zayıflığın devam etmesi Ons Altın alımları için fırsat oluşturmaya devam edebilir.

GLDGR… Kurdaki Bant Hareketi İle Zayıf Seyrediyor… Kurun bant hareketine devam etmesiyle yeni haftaya 249 seviyesinden başlayan gram altının aşağı yönlü eğilimine devam edebilmesi için döviz kurlarındaki geri çekilmelerin kalıcı olması gerekmektedir. TL varlıkların üzerindeki negatif fiyatlanma devam ettiği sürece gram altının yükseliş eğiliminin ağırlıkta olduğunu söyleyebiliriz.

BRENT… Jeopolitik Riskler İle Yukarı Yönlü… ABD yaptırımları nedeniyle petrol satışlarında yöntem çeşitliliğine gitmeyi hedefleyen İran 2 milyon varil ham petrolü İran Enerji Borsasında satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan tarafından ise ham petrol stoklarının artış gösterdiği ve küresel pazardaki petrol talebinin karşılanabilecek durumda olduğu açıklandı. Ancak arz-talep endişelerine yönelik bu açıklama bölgenin jeopolitik risklerinin artmasından dolayı petrol fiyatları üzerinde etkili olamadı. Haftaya varil başına 73$ seviyesinden işlem görerek başlayan Brent petrol bölgedeki tansiyonun yüksek olması ile bir süre daha yükseliş eğilimine devam edebilir.

S&P500…Ticaret Geriliminin Etkisi Devam Ediyor… Geçtiğimiz hafta ABD verilerinin pozitif görünümü ile bir miktar tepki alımları gözlemlenen endeks de ticaret geriliminin oluşturduğu belirsizliğin etkili olmaya devam edebileceğini söyleyebiliriz. Asya piyasaları haftaya karışık seyirle başlarken veri akışının sakinliğiyle S&P500 endeksi yön bulma çabasında olabilir"

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)