E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTesla'nın önde gelen yatırımcısı büyük bir hisse satışı gerçekleştirdi---

Tesla'nın önde gelen yatırımcısı büyük bir hisse satışı gerçekleştirdi

Tesla'nın önde gelen yatırımcısı büyük bir hisse satışı gerçekleştirdi
07 Mayıs 2021 - 10:28 borsagundem.com

İskoç fon yöneticisi Baillie Gifford & Co., ilk çeyrekte Tesla'nın 11.1 milyon hissesini sattı. Bu satışlar, fonun varlığını 31 Aralık'tan bu yana % 40 azalttığı anlamına geliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İskoç fon yöneticisi Baillie Gifford & Co., ilk çeyrekte Tesla'nın 11.1 milyon hissesini sattı, firma Perşembe günü yaptığı bildirimde bu satışı açıkladı. Bu satışlar, fonun varlığını 31 Aralık'tan bu yana % 40 azalttığı anlamına geliyor. Satılan hisseler, Telsa'nın tedavüldeki toplam hisselerinin % 1,2'sini oluşturuyor.

Baillie Gifford, Tesla'nın hisselerinin hala % 1,7'sine sahip ve kurumsal yatırımcılar arasında hala Tesla'daki en büyük beşinci hisseye sahip. Ancak bu hareket, Baillie'nin Tesla hisselerindeki beklentilerinde değişikliğe işaret ediyor.

Firma, 2020'nin son üç ayında 7,4 milyon hisse sattı, yani Eylül sonundan bu yana Tesla'daki hisselerinin yarısından fazlasını elinden çıkarmış oldu.

Baillie Gifford, Tesla hisselerini satma kararıyla ilgili yorum talebine yanıt vermedi.

Hisselerin satıldığı fiyat ve tarih açıklanmadı. Tesla, 26 Ocak'ta hisse başına 883 dolarlık rekor bir yüksek kapanışa ulaşmıştı. O zamandan beri şirketin hisseleri % 25'in biraz üzerinde düşerek onu ayı piyasasına soktu. Baillie hisse satışında yalnız değil. Başka fonların da satışıyla yılbaşından bugüne kadar Tesla hisseleri % 7'den fazla düştü.

Ancak şirketin hisse fiyatları 2020'de % 743 artarak onu yılın en iyi performans gösteren ana hisse senedi haline getirmişti. Pazar değeri şimdi dünyanın en büyük altı otomobil üreticisinin toplamından daha fazla.

Tesla, ilk çeyrekte rekor kar açıkladı ve ilk kez düzeltilmiş kazançlarda 1 milyar doları aştı. Geçen yıl 500.000 otomobil sattı ve 2021'de 750.000'den fazla satacağını ve satışlarını en azından önümüzdeki birkaç yıl içinde yılda yaklaşık % 50 artırmaya devam edeceğini belirtti. Şirket, biri Avrupa'ya hizmet etmek için Berlin yakınlarında ve biri Austin, Teksas yakınlarında olmak üzere iki yeni montaj tesisi inşa ediyor. Her iki fabrikanın da bu yıl tamamlanması bekleniyor, ancak önümüzdeki yıla kadar toplu araç üretmeye başlaması beklenmiyor.

Tesla ayrıca, elektrikli otomobil üretimini artırmak için büyük adımlar atan Volkswagen ve General Motors gibi yerleşik otomobil üreticileriyle artan rekabetle karşı karşıya. Vardiya, hem giderek daha sert ve daha pahalı çevre düzenlemelerini karşılamak hem de otomobil alıcılarından gelen elektrikli araçlara yönelik artan talebi beslemek için yürütülüyor. Bu rekabetçi teklifler Tesla araçlarına olan talebi daha da artırıyor.

Bezos, yaklaşık 2 milyar dolar değerinde Amazon hissesi satıyor

 

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)