E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTesla'nın değeri 400 milyar dolar eridi---

Tesla'nın değeri 400 milyar dolar eridi

Tesla'nın değeri  400 milyar dolar eridi
21 Mayıs 2022 - 09:36 borsagundem.com

Tesla'nın değeri sadece nisan başından bu yana 400 milyar dolar azaldı

Elektrikli otomobil pazarında çığır açan ve kısa sürede 1 trilyon dolar değerine ulaşan Tesla, pazardaki öncü konumunu sürdürmekte zorlanıyor. Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk'ın CEO'luğunu yaptığı Tesla, nisan başından bu yana yaklaşık 400 milyar dolar değer kaybetti.

2021 verilerine göre Tesla, elektrikli araç pazarının lideri konumunda. Sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde satılan elektrikli araçların yaklaşık yüzde 75'i Tesla.

Ancak, Çin'in Şanghay'daki fabrikasında koronavirüs önlemleri nedeniyle üretimin yavaşlaması, elektrikli otomobil sektöründe rekabetin kızışması, çip kıtlığı ve şirketle ilgili başka sorunlar Tesla'yı bir dizi risklerle karşı karşıya bırakıyor.

Şirket son bir buçuk ayda yaklaşık yüzde 40 değer kaybetti.

Elon Musk daha önce de, sosyal medyada yönettiği şirketlerle ilgili yaptığı tek taraflı açıklamalar nedeniyle eleştiri konusu oldu. Bazı hissedarların, Musk'ın yönetim şeklinden rahatsız olduğu belirtildi.

New York Times'a konuşan bir yatırım şirketinden Andrew Poreda, Tesla için "denetim ve denge neredeyse hiç yok" diyor.

Tesla'ya güvenen bazı yatırımcılar da, artık şirketin daha riskli bir gelecekle karşı karşıya olduğunu kabul ediyor.


Şirketin özellikle Çin'deki üretim fabrikalarında karşılaştığı sorunların yanı sıra Ukrayna'daki savaş, artan faiz oranları, küresel ekonomide durgunluk beklentisi ve tedarik zinciri ile ilgili sıkıntılar, şu ana kadar Tesla'yı diğer şirketlere oranla daha fazla etkiledi.

Sektör uzmanları, Hyundai, Volkswagen gibi diğer otomotiv devlerinin batarya ve yazılımlarını geliştirdikçe piyasaya yeni modeller sunacağını, bunun da Tesla'nın pazardaki mevcut payını önümüzdeki yıllarda ciddi ölçüde azaltacağını öngörüyor.

Tesla Şanghay'da üretimi hızlandırma planını erteledi

Elon Musk bu hafta 8,5 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

Elon Musk yeniden Tesla hissesi satmaya başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZÜSÖZÜBİR22 Mayıs 2022 10:54

    Elon Musk köşeyi dönmüştür aylar öncesinden hisseleri garibanlara yüklemişlerdir.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU21 Mayıs 2022 17:57

    Elon Musk zirveden millete sattı sonra şöyle böyle diyerek milleti kandırdı.biraz da düşüşür şirketteki payı 5 ise 8 adet yapar.

  • Bik21 Mayıs 2022 14:22

    Tesla, bilançosuna göre beklentileri aşırı fiyatlamasının düzeltmesini yaşaması kaçınılmaz.

  • Mucise Reis ;)21 Mayıs 2022 10:46

    Taciz özel masaj haberleri geçmişte yaşanan bazı durumlar mahkemeye taçındı. ABD de bu tarz haberler etkilidir. Ama var olan teknolojık imkan ve güç sistemleri ile daima gündemde kalacak. Özel hayatı farklı ticari hayatı çok farklı. Yabancıların yaşam tarzı ahlak anlayışı bizlerden çok çok çok farklı. O bakımdan Tesle geleceği inşa edecek. Hele o batarya ve pil  olayı güneş enerji sistemleri ile ilgili sistemler ve depolamalar sistemleri geleceği oluşturacak. Çünkü uzayda güneşden enerjı lazım vede uzun ömür pil lazım. Böylece güneş görmeyen ay etrafında uzun süren araştırmalar yapılabilir. Gelecekte Tesla modellerinin ay versiyonu yapılıp gönderileceği ve uzun enerjı sistemleri ile araştırmalar edeceği, akıllı evler konseptleri vb düşünüluyor. Yani Tesla bunun küçük bir bebek hali. ayda gunel enerjı ayarlaması, dil depolama gelişmeleri vb dunyaya yan sayaı olarak yansıyacak hep. Gelecek uzun

  • xyz21 Mayıs 2022 10:12

    Bugün 400 milyar $ erir. ileride 750 milyar $ çıkar. Dert etmeyin.