E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTesla yatırımcısı Musk'a ve yönetim kuruluna dava açtı---

Tesla yatırımcısı Musk'a ve yönetim kuruluna dava açtı

Tesla yatırımcısı Musk'a ve yönetim kuruluna dava açtı
13 Mart 2021 - 09:06 borsagundem.com

Tesla İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, kendisini Twitter kullanımı nedeniyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile 2018 anlaşmasını ihlal etmekle suçlayan bir hissedar tarafından dava edildi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Tesla İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, kendisini Twitter kullanımı nedeniyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile 2018 anlaşmasını ihlal etmekle suçlayan bir hissedar tarafından dava edildi.

Perşembe günü geç saatlerde Delaware Chancery mahkemesinde, elektrikli otomobil şirketinin yönetim kurulunu sanık olarak belirleyen bir şikayete göre, Musk'ın "düzensiz" tweetleri ve Tesla yöneticilerinin SEC anlaşmasına uymasını sağlayamamaları, hissedarları milyarlarca dolar kayba uğrattı.

Şikayet, geçtiğimiz 1 Mayıs'ta Tesla'nın hisse fiyatının "çok yüksek" olduğu ve Tesla'nın piyasa değerinde 13 milyar dolardan fazla düşüşe yol açtığı yönündeki değerlendirmesi de dahil olmak üzere sosyal medya platformu Twitter'daki Musk mesajlarını örnek gösteriyor.

Davacı Chase Gharrity, Musk'ın eylemlerinin ve yöneticilerin eylemsizliğinin "önemli mali zarara" neden olduğunu ve görevlerini ihlal ettiği için tazminat ödemeleri gerektiğini söylüyor.

 

Dava, Musk'ın "çok yüksek fiyat" tweet'inden bu yana Tesla'nın hisse fiyatının neredeyse beş kat artmasına ve Tesla'ya 600 milyar doların çok üzerinde bir değer biçilmesine ve SEC'in Musk'ı kamuya açık bir şekilde ihlallerle suçlamamasına rağmen açıldı.

Delaware Üniversitesi profesörü ve kurumsal yönetişim uzmanı Charles Elson, "Bu, SEC'i bir tür başvuruda bulunmaya zorlayabilir" dedi.

SEC anlaşması, Musk'ın Tesla'yı 72 milyar dolarlık bir işlemle "fon sağladığını" belirten Ağustos 2018 tweetinden sonra yapılmıştı. Musk ve Tesla, 20 milyon dolar para cezası ödedi ve Tesla avukatları, Musk'ın tweet'lerinden bazılarını önceden incelemeyi kabul etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musk14 Mart 2021 11:44

    Resmen sepkülatör...

  • Yavuz13 Mart 2021 13:46

    Bu piyasada çok miktarda toplamak ve taşımaktan çok sayarken o miktardaki mala alıcı bulmak önemlidir. Ve bunuda becerdi. Atı alıp üsküdarı gecti!

  • Gercekler 13 Mart 2021 13:44

    Bir twitter ile coinletine alıcı topladı. Düşükten topladığı coinleri alıcı oluşturarak çok yüksek fiyatlardan satma olanağı buldu. Tabi maliyeti ve miktarı twitter dan açıklsdığında çok daha fazla miktar coini vardır ve maliyeti ise çok daha düşüktür. Kimbilir büyük çoğunluğunuda hangi yıl hangi düşük fiyatlardan malliyetlenmiştir.