E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTesla hisselerinde soruşturma düşüşü---

Tesla hisselerinde soruşturma düşüşü

Tesla hisselerinde soruşturma düşüşü
16 Ağustos 2021 - 17:23 borsagundem.com

Tesla hisseleri otopilot soruşturması ile %5'e yakın değer kaybetti.

ABD Ulusal Trafik Ajansı 2018'den bu yana yaşanan 11 kaza nedeniyle Tesla'nın otopilot uygulaması konusunda soruşturma açmıştı. Anılan kazalarda 17 kişi yaralanırken 1 kişi de hayatını kaybetti.

Haberin ardından Tesla hisseleri ABD'de %4,7 düşüşle 683,2 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA), yaşanan kazaların ardından ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın otopilot olarak bilinen gelişmiş sürücü destek sistemi hakkında resmi bir soruşturma başlattı.

11 KAZA, 17 YARALANMA

NHTSA tarafından paylaşılan belgede, Ocak 2018'den bu yana otopilot kontrolünde çalışan Tesla araçlarının itfaiye ve polis arabaları gibi acil durum araçlarına çarptığı 11 kazanın tespit edildiği belirtildi.

Bu kazaların toplam 17 kişinin yaralanması ve bir kişinin ölümüyle sonuçlandığı kaydedilen belgede, çoğu kazanın hava karardıktan sonra meydana geldiği, çarpışma anında acil durum araçlarının ışıkları yanar bir şekilde durma halinde olduğu ve kazaya karışan Tesla araçlarının tümünün otopilot veya trafik duyarlı seyir kontrol sisteminde olduğu aktarıldı.

Belgede, soruşturmanın 2014-2021 yıllarına ait Y, X, S ve 3 model araçları kapsadığı belirtilerek, otomatik pilotun çalışması sırasında sürücünün dinamik sürüş görevine katılımını izlemek ve desteklemek için kullanılan teknolojileri ile yöntemlerin değerlendirileceği ifade edildi.

ABD basınında yer alan haberlerde, Tesla'nın 765 bin aracının soruşturma kapsamında olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

ABD'de Tesla'ya yönelik soruşturma başlatıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı

TL varlıklar yükselişini sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)