E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTesla hisselerinde dipten alma fırsatı---

Tesla hisselerinde dipten alma fırsatı

Tesla hisselerinde dipten alma fırsatı
15 Haziran 2020 - 15:58 borsagundem.com

Elektrikli otomobil devi Tesla’nın hisselerinde Cuma gününden itibaren düşüş gözlemleniyor. Kıdemli yatırımcılara göre bu bir dip fırsatı olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü elektronik araba üreticisi Tesla’nın hisseleri Cuma günkü %4’lük düşüşün ardından pazartesi günü vadeli piyasalarda %2’lik bir düşüş daha kaydetti.

Morgan Stanley ve Goldman Sachs analistleri Cuma günkü mesajlarında elektronik araba üreticisinin hisselerindeki düşüşün devam edeceğini öngörmüşlerdi. CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley analistleri, Tesla hisselerinin Çin’le bağlantılı risklerinin henüz fiyatlandırılmadığını öne sürerek şirket hisselerinin ayı piyasasına daha yakın olduğunu ifade etmişti. Goldman Sachs analistleri ise şirket hisselerindeki aşırı değerlenme nedeniyle düşüşün doğal olduğunu belirterek Tesla hakkında daha ılımlı yorumlarda bulunmuştu.

Tesla hisseleri daha önce de kazandırdı

ABD merkezli yatırım firması Laffer Tengler’ın Baş Yatırım Sorumlusu Nancy Tengler konuya ilişkin, “Eğer değerlemelere ve göreli değerlendirmelere bakarsanız aşağı yönlü hareket oldukça mantıklı. Fakat bu hisse değerlemelere göre hareket etmiyor. Tesla hisseleri yatırımcı duyguları ve coşkusuna göre alınıp satılıyor” sözlerine yer verdi.

Baş Yatırım Sorumlusu, “Eğer bu satış devam ederse yatırımcıların sonraki üç ila beş yıl için dipten alma fırsatı oluşturabilir” dedi. Tengler şirketinin Tesla hisselerini yaklaşık 180 dolardayken satın aldığını fakat CEO Elon Musk’ın Twitter mesajlarına ABD piyasa düzenleyicisi Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturma gelmesiyle ve bazı kıdemli yöneticilerin şirketten ayrılmasıyla birlikte 320 dolar seviyesinden sattığını belirtti.

Tesla’nın çoğunlukla sorumluluklarını yerine getiren bir şirket olduğunu belirten Tengler, “Çin bir risk olsa da ben yatırımcıların bu nedenle Tesla hisselerine sahip olduğunu düşünmüyorum” dedi. Tengler Tesla hisseleri için, “Kendi alanında dominant olmak üzere fiyatlandı ve giderek güçlendi. Hisseyle ilgili ufukta birçok enteresan iyi haber var. Bu nedenle ben geri çekilmenin ve ayılara istediğini vermenin zamanı olduğunu düşünüyor ardındansa üç ila beş yıllık bir yatırım yapmak için geri gelmeyi tavsiye ediyorum. Çin’in durumu belirsiz. Fakat bu sadece Tesla için değil teknoloji alanındaki birçok şirket için geçerli” dedi.

Hedef birkaç yüz dolar fazlası

Piper Sandler’ın Kıdemli Teknik Araştırmalar Analisti Craig Johnson Tesla hisselerinin kârlı olduğunu kanıtladığını belirtiyor. Johnson’a göre şirket hisselerdeki daha önceki düşüşlere bakıldığında bu düşüşe ne kadar ağırlık verilmesi gerektiği soru işareti doğuruyor.

Geçtiğimiz yıla oranla %124 değer kazanmasına rağmen Kıdemli Analist tesla hisselerini tavsiye etmeyi sürdürüyor. Johnson “Benim bakış açıma göre momentum hala yerinde ve hisse S&P 500 ortalamasının üzerinde performans gösteriyor. Eğer yakalamaya çalışıyorsanız bu hisse oldukça iyi görünüyor ve muhtemelen birçok portföy yöneticisinin tercihi olacak” dedi.

Johnson Tesla hisselerinin önünün açık olduğunu düşüşteyken alınan değerin birkaç yüz dolar üstünün hedef olarak belirlenebileceğini belirtti.

Wall Street uzmanlarının performansını geçen küçük yatırımcı portföyü

 

Borsalarda ikinci dalga! Geri dönüş U şeklinde mi?

 

Borsalarda kazanmanın formülü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)