E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTESK'ten 'emeklilikte geriye dönük borçlanma' talebi---

TESK'ten 'emeklilikte geriye dönük borçlanma' talebi

TESK'ten 'emeklilikte geriye dönük borçlanma' talebi
08 Mayıs 2019 - 11:08 borsagundem.com

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Binlerce esnaf, vergi ve oda kaydı dikkate alınarak emekli olmanın yolunu açacak yeni yasal düzenlemeyi bekliyor" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilik yaşı gelmesine karşın 2000 yılından önce BAĞKUR'a kayıt yaptırmadığı için bu imkana kavuşamayan esnafa, oda ve vergi kayıtları dikkate alınarak geriye dönük borçlanma imkanı sağlanması gerektiğini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnafın BAĞKUR sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti.

2000 yılından önce BAĞKUR'a kayıt yaptırmayan esnafın oda ve vergi kayıtlarının dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Binlerce esnaf, vergi ve oda kaydı dikkate alınarak emekli olmanın yolunu açacak yeni yasal düzenlemeyi bekliyor. Emeklilik yaşı gelen esnafa, oda ve vergi kaydı dikkate alınarak geriye dönük borçlanma imkanı sağlanmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Çok sayıda esnafın, daha önce verilen geriye dönük borçlanma hakkından ekonomik nedenlerden dolayı faydalanamadığına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"BAĞKUR sigortalılarının, vergi mükellefiyetleri bulunan dönemlerinin borçlanılması ve sigortalılık süresi olarak değerlendirilmesi konusunda daha önce birkaç kez geriye dönük borçlanma hakkı verildi ancak esnafımızın büyük çoğunluğu ekonomik imkansızlıklar nedeniyle bir yıllık sürede borcunu yapılandıramadı ve düzenlemeden faydalanamadı. Esnafın gözü kulağı, vergi ve oda kaydı dikkate alınarak geriye dönük borçlanma hakkı sağlayacak yeni bir yasal düzenlemede."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil08 Mayıs 2019 22:05

    Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücü düştü, çoğunluk evde vakit geçiriyor, dışarıda alışverişler azaldı. Esnaf satış yapamayınca nasıl dönecek bu çark ya. öfff

  • Kamil08 Mayıs 2019 21:36

    Emekli maaşları , çalışanların ödediği primler sayesinde ödeniyor. İşsizlik çoğaldıkça korkuyorum ya

  • TURK08 Mayıs 2019 17:52

    emekli olunca ne olacak 2000 den önce  ödenen sigorta priminin yüzde 85 ile maaş baglanıyordu 2000-2008 arası yüzde 65 düşürüldü 2008 den sonra ise yüzde 25  düşürüldü asgari ücretin 2080 tl olduğu ülkede emekli maaşı bu gün itibariyle 900 tl civarı baglanıyor.ilkönce bunu düzeltin

  • Volkan08 Mayıs 2019 14:03

    Memlekette sorun kaynak az ama ihtiyaç sahibi çok. Zorlama yasalar yapmak yerine vatandaşlık maaşı diye bir şey çıkarılması lazım. meslek Lisesinde staj yapan, çocuğu olan, dükkan açan, askerlik yapan emeklilik tarihini geriye çekiyor, bunları yapamayanlar ne olacak. Esasen sorunların temei köyde geçinebilen kişiilerin 1960 lar sonrasında iş gücü olarak şehirlere davet edilmesi, son zamanlarda iş güzüne ihtiyaç azalması ile şehirleri tüketim merkezi olup tarımsal üretimin görece geri kalması. Şehirde mekeli olan köy şartlarına dönmesi bir ip ucu veriyor. Köy şartlaraı iyileştirilirse gidişat normalleşir ben de gidicem, bir kaç tavuk, koyun ve bahçe ile en azıından kendi tüketimimi karşılarım. Internet yaşam şekillerini değiştiriyor, oradan tüm dünya elinin altında, merak ettiğin şeyleri arada şehire inip inceleyebilirsin.

  • : )08 Mayıs 2019 11:33

    seçim gününe kadar konuşuluyor, ha oldu ha olacak ha oluyor seçim gününden sonra unutulutur :D ezberledik artık... yapacak adam 17 yıldır yapar.eski hali ile düzenlidi, yenilenerek düzensizleşti.