E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTESK'ten "askıda ekmek" uygulaması önerisi---

TESK'ten "askıda ekmek" uygulaması önerisi

TESK'ten askıda ekmek uygulaması önerisi
01 Mayıs 2019 - 11:14 borsagundem.com

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşların büfeci, bakkal, lokantacı esnafından fazladan ekmek, yemek, pide, çorba alarak, maddi durumu el vermeyenler için askıya bırakabileceklerini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, açlığın, sabrın ve nimetlerin öneminin en yoğun şekilde kavrandığı ramazan ayında ihtiyaç sahipleri için büfe, bakkal, lokantacı ve fırıncı esnafının askıda pide uygulaması yapacağını bildirdi.

Maddi durumu yeterli olmayanlar için kampanyaya destek verilmesini isteyen Palandöken, şunları kaydetti:

"Askıda pide, ekmek ve yemek kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerine esnafımız aracılığıyla pidesi, ekmeği, çorbası ya da yemeği ulaşıyor. Vatandaşlarımız büfeci, bakkal, lokantacı esnafımızdan fazladan ekmek, yemek, pide, çorba alarak, maddi durumu el vermeyen vatandaşlarımız için askıya bırakabilirler. Bu paylaşım zincirinin en önemli halkası esnafımızdır. Bu kampanyaya tüm büfeci, bakkal ve lokantacı esnafımız katılmalı. Tabelada ne kadar pide, ekmek veya yemek olduğu sayıyla belirtilir. Daha sonra ihtiyaç sahipleri tabeladan fişini alarak pidesini veya ekmeğini alabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk01 Mayıs 2019 15:01

    Bizim fakirlerimizden önce Suriyeliler alır askıdaki ekmekleri, yan sokakta da satarlar.

  • Hilmi01 Mayıs 2019 23:33

    İnsanları o kadar gurursuz sanma onu yapan asıl bizim kedi halkımız olabilir saydıklarımız Bize sığınmış insanları hor görme Ben bu ülkede 4*4 binen yeşil kartlı vatandaş gördüm hala doğuda kaçak elektirk kullanıp bize ödetenler var hayali ihracatçılar gördüm yetim malı yiyen banka hortumcuları gördüm bir daire 100 kişiye satan gördüm patatesi soğanı halka satmayıp çürütenleri gördüm epilesi hastasıyım diye malülen emekli olmuşları bebekleri ssklı gösternleri gördüm ben gerçekleri gördüm yalanları değil

  • Ufuk01 Mayıs 2019 14:02

    Zengin de fakir de aynı ekmeği yiyor. Ben ekmek yemiyorum diyen azdır. Bedava olsun diyeceğim ama ekmek israfı artar kalite düşer. Her gün bir ekmek ve su alabilecek bir kart vatandaşa verilmeli, üşenmeyen bedavaya ekmek ve su temin edebilmeli. Kabaca yıllık 80*365 = 29,2 milyar dolar lık bir proje olur. Fiili kullanım başlangıçta 3-4 milyar doları geçmez.  Sonra kimler bu kartı diye bakılır ve çözümler üretilir, en sonunda kullanan kalmaz.