E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTESK'te başkanlık yarışı---

TESK'te başkanlık yarışı

TESK'te başkanlık yarışı
05 Eylül 2014 - 06:56 borsagundem.com

Yüzbinlerce esnafın gözü TESK başkanlığı seçimine çevrildi

Bünyesinde 3 bin 442 esnaf ve sanatkâr odasını barındıran Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun (TESK) 17 Eylül’de yapılacak başkanlık seçiminde iki aday yarışacak. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, mevcut TESK Başkanı Bendevi Palandöken’e rakip olduğunu açıkladı. 718 delegenin oyu ile gidilecek seçim öncesi adayların il ziyaretleri ise yoğunluk kazandı.

Kayıtlı 1 milyon 640 bin esnaf ve sanatkârın çatı örgütü TESK’de seçim heyecanı yaşanıyor. TESK’de, 12 yılı başkan vekilliği olmak üzere toplam 19 yıldan bu yana görev yapan Palandöken’in rakibi Yılmaz, esnafın biriken sorunları olduğuna işaret etti. Yılmaz adaylığı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Birlikler ve federasyonların yoğun baskısıyla TESK Genel Başkanlığı’na adayım. Teşkilatımız değişim istiyor ve bu konuda güçlü bir kadroyla bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Beraber olduğum birlik başkanları ve federasyon başkanları ile güçlü bir kadro oluşturduk. Türk esnafının ihtiyaç duyduğu yenilikleri gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz” dedi.

'4 YILDA 350 BİN ESNAF YOK OLDU'

Yılmaz dört yıl öncesine kadar sayıları 2 milyona yaklaşan esnaf sayısında 350’bine yakının yok olduğuna işaret etti. Yılmaz “ Buna karşılık esnafın güçlendirilmesi, yeniliklere ayak uydurma ve rekabet edebilirlik alanında dahası yol göstericilik konularında TESK’in hiç bir adımı olmamaktadır.  Esnaf kendi kaderine terk edilmiş olup can çekişmeye devam etmektedir. Bu alanda önemli projelerimiz vardır ve ekibimizle göreve geldiğimizde esnaf sanatkara gerçek hizmetin ne olduğunu ortaya koyma imkanı bulacağız. 

TESK Başkanlığı seçimleri, 82 birlik başkanlığı, 13 federasyon ve 3 bin 442 odanın seçimleri yapıldıktan sonra yapılıyor. Seçilen TESK başkanının 4 yıl olarak belirlenmiş durumda.

‘ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK’

TESK Başkanı Palandöken ise, hurriyet.com.tr’nin soruları üzerine yaptığı açıklamada görevde bulundukları sürede bir dizi önemli projeyi hayata geçirdiklerini, esnafın önemli kazanımlar elde ettiği görüşünde. Palandöken, rakibi Yılmaz’ın halen TESK yönetiminde yer aldığına işaret ederek, “Madem sorunlar var. Kendisi de yönetimde. Ayrılmadığına göre dmek ki yapılan işlerden memnundu.” TESK’in yıpratılmaması gerektiğini söyleyen Palandöken, seçim akşamı tablonun ortaya çıkacağını esnafa ise güvendiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)