E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTerörle mücadelede Çin desteği---

Terörle mücadelede Çin desteği

Terörle mücadelede Çin desteği
15 Mayıs 2017 - 09:14 borsagundem.com

Çin terörle mücadelede işbirliğini artırmak için Türkiye'ye çağrıda bulundu

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a iki ülkenin terörle mücadele işbirliğini artırması gerektiğini söyledi. Çin yönetimi, Sincan bölgesinde yaşayan etnik Uygurların Türkiye üzerinden iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye ve Irak'a geçerek militan örgütlere katıldığını belirtiyor.
Çin dışişleri bakanlığının Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre Xi ve Erdoğan yeni İpek Yolu projesi için düzenlenen devlet liderleri zirvesinde bir araya geldi. Açıklamaya göre Xi görüşmede Erdoğan'a, "İlişkilerin daha da gelişmesini sağlamak için Çin ve Türkiye birbirlerinin temel endişelerine saygı duymalı, dikkate almalı ve güvenlik ile terörle mücadele işbirliğini artırmalı" dedi. Bakanlık konu hakkında başka bilgi vermedi.
Ankara, Çin' yönetiminin dini baskı uyguladığı iddiasıyla Çin'den kaçan Müslüman Uygurlara Türkiye'nin kapısını açıyor. Ancak Çin, Uygurların dini özgürlüklerinin kısıtlandığı suçlamalarını reddediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)