E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTeröristler Esed'in ordusuna mı katılıyor? Açıklama geldi---

Teröristler Esed'in ordusuna mı katılıyor? Açıklama geldi

Teröristler Esed'in ordusuna mı katılıyor? Açıklama geldi
05 Kasım 2019 - 14:31 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Suriye ordusunun birleşmesi konusunda Kürt güçler ile Şam arasında müzakereler yapılması için katkı sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Verşinin'e, Rusya'nın DSG'nin Suriyeordusuna katılması konusunda Kürt güçler ile Şam arasında müzakere yapılmasınadestek vermeye hazır olup olmadığı soruldu. 

Verşinin, "Birçok kez dile getirdiğimiz gibi, Kürt temsilciler ile merkezi Şam yönetimi arasında diyalog kurulmasından ve sürdürülmesinden yanayız ve Kürtleri Suriye toplumunun ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz" yanıtını verdi.

Verşinin, Rusya'nın diyalog kurulması için her konuda destek vermeye hazır olduğunun altını çizdi. 

Suriye ordusu, DSG'den kendilerine katılmak isteyenleri kabul edeceklerini duyurmuştu. Suriye İçişleri Bakanlığı da DSG'nin polis birimi gibi hareket eden 'Asayiş'i iç güvenlik birimlerine katılmaya çağırmıştı.

DSG, Suriye tarafından yapılan 'Orduya katılın' çağrısını reddederek "Safların birleştirilmesi, SDG’nin özel statüsü ve yapısını tanıyan ve koruyan siyasi bir anlaşmayla başlamalı" yanıtını vermişti.

Türkiye, YPG'yi PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasanby05 Kasım 2019 17:26

    Esat'da timsah sabrı vardır. Ne yapar eder ülke topraklarını işgalcilerden geri alır. Terörist , adı üzerinde. Huzursuzdur, bulunduğu yeri bozar

  • Nedim05 Kasım 2019 17:00

    Terörist demek her hangi bir kuralı, sadakati,  ya da bir sistemi olan kimse değildir.  Sadece ahmak ideolojisi vardır.    Birileri bunları katil sürüsü olduğu için yönlendirmese zaten yok olur giderlerdi.  Yani bunların herhangi bir ordu da görev yapacağını düşünmek bayağı bir ahmaklık olur.  Bir de esad ın azınlıkların hakkını tanıması gibi bir şey beklemek te tam bir aptallık. Netice Amerika istemiş olsaydı  esad ı 500 kere   ortadan kaldırırdı!  demek ki katliam yaptığı için istemiyor. Eğer uzlaşma yanlısı birisi olsaydı zaten çoktan ortadan kaldırırdı. 

  • batak05 Kasım 2019 15:38

    teröristleri  içine  alan işbirliği  yapan ülkeler herzaman kaybetmeğe mahkumdur.bay  bay  esed :D 

  • Arap 05 Kasım 2019 14:51

    Kuzey Irak Suriye birleştirilip, Arap Kürt Süryani ve Asurilerin kimlik haklarının tanıdığı yeni bir devlet oluşacak.

  • Akın05 Kasım 2019 14:49

    En iyi şey bu olur. Suriye bütünleşir ve sonuç olarak örgüt kalmaz. Süiüryşde düzen kurulur. Sonra da Suriyelilerin dönüşü gerçekleştirilir.