E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTerörist başı Karayılan HDP'ye oy istedi---

Terörist başı Karayılan HDP'ye oy istedi

Terörist başı Karayılan HDP'ye oy istedi
20 Haziran 2018 - 17:26 borsagundem.com

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki sözde lideri terörist başı Murat Karayılan, örgütün yayın organları ANF'ye verdiği röportajla "HDP'ye oy verin" çağrısı yaptı.

Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimleri öncesi, terörist başı Murat Karayılan'ın Hollanda'da faaliyetlerini sürdüren, örgütün yayın organı ANF’ye verdiği röportaj, HDP'nin siyasi politikalarını ve milletvekili adaylarını Kandil'in belirlediğini gözler önüne serdi.

PKK'nın sözde lideri, HDP adaylarının ve politikalarının belirlenmesinde esas merkezin Kandil olduğunu ortaya koyan bu röportajında, tüm Kürtlerin HDP'ye oy vermesini istedi.

"HDP’nin barajı aşması yeni bir soluk getirecektir, demokrasi kapılarını aralayacaktır, Kürt halkının iradeleşmesi ve özgürlüklerin önünü açacaktır." diyen sözde lider Karayılan, "Eğer baraj aşılmazsa Kürt iradesi Meclis'e yansımayacak, AKP de bundan istifade ederek çoğunluk sağlayacak ve diktatörlük gelişecektir." ifadelerini kullandı.

Başta Mehdi Eker olmak üzere AK Parti'nin önemli isimlerini de hedefe koyan Karayılan, AK Parti'nin HDP'nin baraj altında kalmasından istifade ederek çoğunluk sağlayacağı ve diktatörlüğün gelişeceğini öne sürdü.

"Böylesi bir havada kimse parti tercihlerimizi serbest bırakacağız dememeli." tehdidini de savuran Karayılan, bağımsız adaylarla seçime katılan isimleri de hedefe aldı.

Karayılan, bu kişilerin de oyları bölerek AK Parti'ye hizmet edeceğini iddia ederek Kürtlerin yanı sıra sol ve demokratik kesimleri HDP'ye oy vermeye çağırdı.

Ele başı Karayılan, "Türkiye demokratik bir ülke mi, diktatoryal bir ülke mi olacak, seçimlerle belirlenecek. Bunun için tüm Türkiye partileri, örgütleri, sol demokratik kesimleri, kadınları, gençleri ve Türkiye’de istikrar ve demokrasini gelişmesinin isteyen herkes bunu düşünmeli. AKP'nin hile ve baskıyla HDP’yi baraj altında bırakmasına izin vermemelidir." ifadelerini kullandı. (AA)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR20 Haziran 2018 23:30

    terörü anca rusya modeli ile belini kırabiliriz.rusya ceçenleri uzun menzilli ve cep telefonu sinyalleri ile aldıklarında vurarak yok ettiler.bu pkk şerefsizlerini ve yöneticilerini uzun menzilli füzeler yaparak aynı taktikle yok edebiliriz.yoksa ucakla falan biraz zor.cayrıca chp ye de kapak olsun.verin muhharem ince ye oylarınızı kısa zamanda ülke parçalansın.chp nin kol kola gezdikleri bunlar.bir de ATATÜRK yüz diye yüzleri kızarmadan konuşuyorlar.

  • tam komedi20 Haziran 2018 22:44

    Bugün öldürüldüğü söylenen sülük konuşuyor HAYRET.Kandilde 1 tane terörist yok alayı kuzey suriyede abd himayesinde ordu oluyor ilk hedef iranın bölgedeki hakimiyetini yok etmek . OSMANLI ÖNCE BORÇLANDIRILDI SONRA VATANSEVERLER HAİN DİYE TASFİYE EDİLDİ , EN SONUNDA İSE GİRMEK İSTEMEDİĞİ SAVAŞA ZORLANDI VE PARÇALANDI 100 SENE SONRA AYNI SENERYO

  • ökkeş şen 20 Haziran 2018 22:37

    Benim anlamadığım ulkenin yarısı FETÖ uyesi oteki yarisi PKK yanlısı. biz 3-5 kisi ortada kaldik.

  • Bika20 Haziran 2018 23:04

    1980 öncesi düzene ve iktidara karşı olan herkes komünist olmakla suçlanıyordu, bugünde AKP iktidarına karşı olanlar FETÖ'cü ya da PKK destekçisi olarak AKP'liler tarafından suçlanıyor olması gibi. AKP devlet partisi olmuş, Millet ittifakı Halk olmuş.

  • Davut20 Haziran 2018 22:21

    Çözûm süreci olmasaydı bugün it gibi bağırlardı barışı istemiyor hükümet diyerek Şimdi yiyin kösteği sonuna kadar geberin inlerinizde cho de savaşa hayır diyemiyor dese zaten adınıchdp yapması lazım

  • OğuzHAN20 Haziran 2018 22:18

    haha yha bunların son çırpınışları BU DAHA BAŞLANGIÇ daha sizleri neler bekliyor durun azıcık daha yeni başlıyoruz oyuna

  • AHMET ÖZBİR20 Haziran 2018 22:04

    TERÖRİST Kapkarayılan, sen git CHP'ye, İnce'ye sarıl, OY'LARI KAPIN, VATANI AĞLATIN (!)

  • ARMAGEDON20 Haziran 2018 22:59

    bunlar akp ye sarılıyordu haburda. chp bu ülkeyi kurmuştur akp istila etttirdi araplara

  • KADİR20 Haziran 2018 21:58

    Sizde güzel reklamını yapmışsınız valla..Geberisice köpeğin

  • altay20 Haziran 2018 21:28

    HAİNE.. habur,oslo,çözüm süreci, bunlar doğudaki insanların gercekleri görüp örgütten uzaklaşmasını sağladı...bunlar ilerde daha iyi anlaşılır...hain arıyorsan bizde bulamazsın .onu başka yerde ara....

  • Uyan 20 Haziran 2018 22:17

    Terörist başı ile masaya oturan şerefsiz dir diyerek masaya kim oturdu ! 24 Hazirandan sonra sıkı durun federasyon geliyor bahçeli dün erdoğana yaptığı hakaretlerin arkasında durduğunu söyledi , erdoğan da kafesde bahçelide ülke parsel parsel satılıyor aç da TÜİK verilerine bak. Bu kadar saf numarasına yatmayın sadece mayıs ayında hükümet borcu 38 milyar artarak 959 milyar oldu NEREYE GİTTİ BU PARA !!!! Uyanın artık kurtulun şu narkozdan hedef 2023 diye diye borç batağına saplandık . Şeçime 1,5 yıl varken bütün yetki ondayken ülkede ohal de ilan etmişken NEDEN SEÇİME GİTTİ ? Yetkisinin olmadığı ne var ? 5 yıl daha yetki alıp ülkeyi bölecek !!!

  • alp20 Haziran 2018 20:38

    Bi geberemedin gitti sende.

  • KILIÇ20 Haziran 2018 20:07

    BOYUN POSUN DEVRİLE HAYİN HDP ÜLKENİN BÖLÜCÜSÜ ERMENİ SOYKIRIMINI TANIYOR SENİN GİBİ HAYİNEDE GERİLLA DİYOR BU DEFA OSMANLI TOKADINI YİYECEK.

  • Vatandaş20 Haziran 2018 19:42

    CB nını yine kim kandırdı acaba?

  • Nihat20 Haziran 2018 21:33

    İnsanlar bir kere kandırılır ama alçaklık ve hainlik daimdir.

  • Kürt seçmen20 Haziran 2018 19:25

    Kürt seçmen asla kandilden talimat almaz, bilinçli ve demokrat kürt seçmen iradesini kimseye satmaz, kürt seçmen barışa hizmet için oy verir, kürt seçmen bir çuval makarnaya oyunu satmaz..

  • Geçti o gunler20 Haziran 2018 18:59

    HDP yüzde 13 o aldiginda hendekle şiddetle siyasi süreci sabote ettiniz. Şimdide aklınıza demokrasi mi geldi hadi ordan. Birkez size sans verdim birdaha asla. Tayip Erdoğan sizi ezip iyice biçer inşallah. Baş belası şeyler.

  • altay20 Haziran 2018 18:48

    kandil yok olsada, içimizdekileri ne yapcağız....zillet ittifakı....chp, hdp, ip, sp.....

  • Hain20 Haziran 2018 19:54

    Çözüm süreci , oslo , habur hesabını verin vatan hainleri

  • Türkoğlutürk 20 Haziran 2018 18:28

    Yine kandırılmış

  • Garip20 Haziran 2018 18:24

    MesaJ vermesine gerek yok..bizim muhalefet canla başla kandilin hizmetinde

  • Olmuslerdi20 Haziran 2018 18:17

    Ee hani olmuslerdi

  • Bika20 Haziran 2018 17:49

    Kandil'in lider kadrosundan kürt seçmene mesaj veriliyor, R.Erdoğan lider kadroyu hallettik diyordu. Yine mi kandırıldı !

  • Hasan aydın20 Haziran 2018 19:17

    Tayyip erdoğan ne vakit böyle bir söz söyledi bu bir. Ikincisi karayılanın oy istediği hdp ile chp,sp ve ip ittifakının faaliyetlerini bu şekilde örtmeye mi çalışıyorsunuz?