E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTerörden kaçanların sayısı 108'ye yükseldi---

Terörden kaçanların sayısı 108'ye yükseldi

Terörden kaçanların sayısı 108'ye yükseldi
17 Temmuz 2021 - 18:48 borsagundem.com

Van Valiliği PKK'dan kaçan bir teröristin daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi. Bu yıl teslim olarak terör örgütünden ayrılanların sayısı ise 108'ye yükseldi

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen ikna çalışmaları sonucu PKK'dan kaçan 5 terör örgütü mensubunun güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

İlerleyen saatlerde Van Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen ikna çalışmaları sonucu PKK'dan kaçan bir teröristin daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.İkna çalışmaları sonucu bu yıl teslim olan toplam terörist sayısı son gelişmelerin ardından 108'e yükseldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugün teslim olan teröristlerin 2009-2015'te terör örgütüne katıldığı, Irak, İran ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin PKK/KCK'lı teröristlerin ikna edilerek örgütten ayrılmalarını sağlamaya yönelik çalışmaları sürüyor.Bu kapsamda, Ş.Y. isimli terörist, ikna çalışmaları sonucu Irak'ta KDP güçlerine teslim oldu.

Terörist, Van Cumhuriyet Başsavcılığı ile kurulan koordine neticesinde adli işlemlerinin yürütülmesi için Şırnak/Silopi Kara Hudut Sınır Kapısı'ndan Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince teslim alınacak.

 

İçişleri duyurdu: 5 terörist daha teslim oldu

 

Soylu: Terör örgütünü boğuyoruz, bitiriyoruz

 

Suç gelirinin aklanmasıyla mücadele için genelge

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)