E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTerör örgütüne üst düzey MİT darbesi---

Terör örgütüne üst düzey MİT darbesi

Terör örgütüne üst düzey MİT darbesi
21 Ekim 2022 - 09:36 borsagundem.com

MİT, Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da PKK/KCK'nın suikast biriminde sözde komutan olarak faaliyet yürüten Burhan Piçak'ı Türkiye'ye getirdi.


Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nın suikast biriminde ve Musul Sincar'da sözde komutan olan Canşer-Laşer kod adlı Burhan Piçak'ı Türkiye'ye getirdi.

Terörist Piçak'ın 2015'te Diyarbakır'ın Lice ilçesinden Suriye'ye geçerek PKK/YPG'ye katıldığı ve Suriye'deki YPG kamplarında eğitim aldığı ifade edildi.

2020'de suikast eğitimi almış

Suriye'nin kuzeyinde 2019'da gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'na karşı örgütün sözde operasyon taburunda faaliyet yürüttüğü tespit edilen Piçak'ın, 2019-2020 yıllarında Suriye'nin Tabka bölgesinde bulunduğu, 2020 sonunda Sırrin'deki sözde akademide uzman suikast eğitimi aldığı ve örgüt tarafından suikast biriminde görevlendirildiği saptandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Piçak'ın daha sonra Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar'da sözde komutan olarak faaliyet yürüttüğü belirlendi.

Irak'ın kuzeyinde 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi

 

İstanbul'da PKK/KCK-PYD/YPG operasyonu: 14 kişi yakalandı

 

PKK/YPG'nin sözde tugay sorumlusu etkisiz hale getirildi

 

MSB: 4 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi

 

Suriye'nin kuzeyinde 3 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

 

MSB: Gara'da 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)