E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTerim'i eleştiren Ali Koç, PFDK'ya sevk edildi---

Terim'i eleştiren Ali Koç, PFDK'ya sevk edildi

Terim'i eleştiren Ali Koç, PFDK'ya sevk edildi
19 Eylül 2019 - 12:10 borsagundem.com

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

TFF'den disiplin sevkine ilişkin yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Yıldırım Koç'un 18.09.2019 tarihinde medyaya yaptığı "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ?

Sarı-lacivertli kulübün başkanı dün bir basın mensubunun Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in söylediğini iddia ettiği "Organize yapılan işler profesyonel yapılmaya başlandı", "Maçlar Avrupa'da sahada Türkiye'de ise masada kazanılıyor" açıklamalarına şu şekilde cevap vermişti:

"Onların fıtratında olan bir şey. Yorum yapmak istemiyorum. Dünya neler konuşuyor. Avrupa futbolu neler üstünde tartışıyor. Bizim ülkemizde tweet 19.05'te atılmış... Nasıl oluyor da bir insanın sicili bu kadar bozuk olabilir. Hem futbolculuk hem de antrenörlük hayatında bu kadar ceza alabiliyor. Bununla ilgili konuşacağımıza 19.05'e takılıp duruyoruz. Spor kulüpleri olarak sahada rekabet ediyoruz. Bunun dışında omuz omuza verip çalışmak durumundayız. Hep bir kavga ve gürültü gidiyor. Bizimle ilgili imada bulunan çok açıklama oluyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha fazla konuşmak zorunda kalmayız"

Aytemiz Alanyaspor maçına ilişkin kural hatası sebebiyle TFF'ye itirazları olacaklarını ifade eden Ali Koç, ''Maçın ertesi gününden itibaren 3 gün süremiz var ve başvuru yapmamız gerekiyor. TFF'ye başvuru yapıyorsunuz, bu başvuru MHK'ye gidiyor ve nihai karar yönetim kuruluna veriliyor. Bize verilen süre içinde incelememizi yapıyoruz. Kural hatasının birinde görüntü sıkıntımız olmuştu ve yayıncı kuruluş bu konuda bize destek oldu. Bize verilen süre içinde başvurumuzu yapacağız. Bize göre kural hatası var, başkalarının görüşlerine de saygı duyuyoruz. 2 durumun birisi yoruma açık değil, diğeri yoruma açık olabilir. Şunu görüyorum ki, yeni kurallar, yeni düzenlemeler tam olarak incelenmemiş, tam idrak edilmemiş. Fakat federasyonun hem spor kulüplerine hem hakemlere hem de medyaya bu konuda daha etraflıca bilgi vermesi önemli. Bize göre hata var ve biz de bu doğrultuda başvurumuzu yapacağız. Başvuru yapmamak sorumsuzluk olurdu. Bu hataların yapılması bizi bu sürece itti. Hukuki süreç ne zaman tamamlanır bilmiyorum, TFF'ye bağlı. Önemli olan en sağlıklı şekilde herhangi bir algı operasyonuna maruz kalmadan kuralların emrettiği şekilde en doğru kararın verilmesidir ama görüyorum ki algı operasyonları başladı. Ne yazık ki Türk futbolu son yıllardır algı operasyonları üzerinden şekillendirilmeye çalışılıyor. Fenerbahçe az ve öz konuşuyor. Bugün sizin vesilenizle kamuoyuna gerekli başvuruların tamamlanacağını bildirmek istiyorum'' ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 96,90
En Yüksek: 98,25
En Düşük: 94,85
Değişim 1,89 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,99
İşlem Hacmi 359.376.961
Toplam Adet: 3.708.480
Ağırlıklı Ort.: 96,76
ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah20 Eylül 2019 23:13

    Ali Koçun Fatih Terime eleştiri yapması gereksiz kendisi başkan diğeri kulüp hocası he galatasaray başkanına eleştiri yapsa anlarım ikisi başkan derim yanlış yapıyor Fatih Terime beğenmeyebilirsin fakat fenerbahçeyle ne alakası var fatih terim kulüp hocası kendi gs taraftarı gözünde futbol emekçisidir daha önemlisi galatasaray taraftarıdır fatih terim.

  • Dd19 Eylül 2019 15:53

    Spor centilmenlik,tir. Örnek olmasını bekliyoruz.

  • Taraftar19 Eylül 2019 13:43

    SAÇMALAMIŞ.FATİH HOCA'DAN ÖZÜR DİLESİN

  • Fener19 Eylül 2019 13:05

    adamın işi rakip taraftarları birbirine düşürmek kaos çıkartmak tamam geldin çok istediğin başkanlığa oturmak için mücadele verdin oturdun başarısızsan ona buna laf etmeyecek laf atmayacaksın Başarılı olacaksın herkes seni konuşsun ticarete benzemez bu işler Beceremiyorsanda çekip gitmesini bileceksin

  • Skry19 Eylül 2019 13:03

    Babasindan kalan zenginlikle biryerlere gelmis hiçbir vasfı olmayan amatör kulup başkanlığı bile yapamıyacak kapasitede birinden ancak böyle bir açıklama beklenir.

  • Rr19 Eylül 2019 12:46

    aziz yıldırımı özleyeceğim aklıma gelmezdi

  • Nihat19 Eylül 2019 12:42

    Bu işler babadan kalma holdingleri yönetmeye benzemiyor değil mi?  

  • Emrah20 Eylül 2019 23:03

    Yazdığında doğruluk payı olabilir fakat koç holding esas büyümesini rahmetli Mustafa Koç döneminde yaptı o yüzden düşüncenize katılmıyorum bakalım 10 yıl sonra Ömer koç başkanlığında koç holding nerede olacak?