E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTercihimiz sade ve öngörülebilir bir politika---

Tercihimiz sade ve öngörülebilir bir politika

Tercihimiz sade ve öngörülebilir bir politika
31 Ocak 2017 - 11:44 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, sadeleştirmeye ilişkin açıklamalarda bulundu

TCMB’nin son faiz kararı ile 'sadeleştirme' sürecinden uzaklaştığı değerlendirmesi yapılırken, bugünkü Enflasyon Raporu toplantısında bu soru TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’ya soruldu.

Merkez Bankası Başkanı, “Tercihimiz sade ve öngörülebilir bir politika çerçevesidir” diyerek, “Sorunlara odaklı ve dinamik bir tepki verilmesi gerekiyordu” yanıtını verdi.

Para politikası duruşunun halihazırda 'sıkı' olduğunu belirten Çetinkaya, gerekirse ilave sıkılaştırma yapabilecekleri mesajını verdi.

Çetinkaya, şöyle konuştu: “2016'daki tüm şoklara rağmen genel eğilimimizi değiştirmedik ve sadeleşmede de her iki yönde de adım atabileceğimizi gösterdik. Makro çerçeve ve iktisadi temeller değişmediği halde kurlarda aşırı bir hareketlilik ve sağlıksız bir oynaklıkla karşı karşıya kaldık. Şoklara rağmen genel eğilimimizi değiştirmedik.

Sorunlara odaklı ve dinamik bir tepki verilmesi gerekiyordu. Bu çerçeve geniş faiz koridoruna bir dönüş değildir, ikisi farklıdır. Kritik nokta para politikasının duruşudur, para politikasının duruşu sıkıdır ve şartlar ilave sıkılaştırma için dikkatle ve yakından takip edilmektedir. Aldığımız kararların etkisi biraz zaman alır, ancak bu kısa zamanda bile olumlu etkileri görmeye başladığımızı söyleyebilirim.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BAŞKAN31 Ocak 2017 16:09

    BUNLAR NANKÖRLER SEVİLDİKÇE GÜZELLEŞİYORLAR BAŞKAN.SEN GÖNÜNÜ REFAH EYLE..HEPSİ ŞÖHRET PARA PEŞİNDE

  • BAŞKAN31 Ocak 2017 16:04

    boşver başkan umursama.bildiğini yap.NANKÖRLER ALEMİ TC EKONOMİSİ VE ANLADIN SEN...

  • KILIÇ31 Ocak 2017 12:17

    15 TEMMUZ DARBESİ OLMUŞ DOLAR UÇUŞA GEÇMİŞ SİZ FAİZ İNDİRİP DOLARIN FRENİNİ PATLATTINIZ.AMAN ÖNGÖRÜ FALAN AÇIKLAMAYIN BİRAZ SAKİN OLUN .