E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTepki yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirilebilir---

Tepki yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirilebilir

Tepki yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirilebilir
05 Mart 2021 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yurtdışına paralel satıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor

Güne negatif eğilimle başlangıç yapan ve gün içinde dalgalı seyir izleyen BIST-100 endeksi günü %0,46 yükselişle 1.538,04’den tamamladı.

Uzun süredir negatif ayrışan Bankacılık endeksi %1,84 yükselişle pozitif ayrıştı. Yurtdışı borsalar günü genel olarak sınırlı düşüşlerle kapatırken, BIST kapanışı sonrası ABD borsalarında satış baskısı güçlendi. TL gün içinde sınırlı değer kazancıyla hareket ederken, Fed başkanı Powell açıklamaları sonrası yükselen ABD tahvil faizlerinden en fazla etkilenen para birimlerinden oldu. Fed başkanı Powell’ın açıklamaları, enflasyon ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişe ilişkin piyasaların endişelerini gideremedi. Powell’ın açıklamaları sonrası ABD borsalarında güçlü satışlar yaşanırken, piyasalarda dalgalanma oluştu. CDS’ler sınırlı da olsa yükselişine devam ederek 322 seviyelerinden günü kapattı.

CDS’lerin 340 seviyesi üzerine yönelmesi kısa vadede TL varlıklara yönelik risk iştahının zayıfladığına işaret edecektir. VIX endeksi geve 32 seviyelerine kadar yükselirken şuan 28 üzerinde seyrediyor. Mevcut görünüm ABD borsalarında dalgalanma ve satış baskısının devam edeceğine işaret ediyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri %1,58 seviyelerine kadar yükselirken, yükselişin devamı piyasalarda panik satışlarına neden olabilir. Hem yurtdışında hem de BIST’te kısa vadede dalgalı seyrin bir süre daha devam etmesini bekliyoruz. ABD tahvil faizlerinin gevşemesi durumunda global risk alma iştahının yeninden güçlenmesi beklenirken, faizlerdeki yükseliş BIST’te ve özellikle TL’de değer kayıplarının güçlenmesine neden olacaktır. BIST’te yabancı çıkışları devam ederken, yabancılar geçen hafta 118 mn dolarlık çıkış gerçekleştirdi. BIST’te altı haftalık toplam çıkış 1,01 milyar dolara yükseldi. Tahvil tarafında ise yabancıların Kasım ayından beri düzenli olarak giriş gerçekleştirdiğini görüyoruz. Bugün ABD’de açıklanacak istihdam verileri ve saatlik ücretler verileri takip edilecek. BIST kapanışına göre ABD vadeli endekslerinde %1 üzeri düşüş eğilimi var.

Asya borsaları gelen olarak satıcılı seyir izliyor. Endeksin güne yurtdışına paralel satıcılı bir eğilimle başlaması beklenirken, endekste dalgalı seyrin devam etmesi ve gün içinde tepki yükselişleri oluşsa da satış fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün, 7,4157-7,4349 bandında işlem gören USD/TRY paritesi önceki gün sonuna göre % 0,27 oranında değer kaybederek gün sonunu, 7,4192 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,43 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında %13,48-%13,73 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi, önceki kapanışa göre 22 baz puan artışla günü, %13,70 seviyesinden tamamladı.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Egeli&Co ve Smartiks sorusu

Günün önemli şirket haberleri 05/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI05 Mart 2021 11:22

    Borsanın sezonu bitti.bundan sonraki işlemleri kumarbazlar yaparlar.mayıs ayına kadar bir halt olmaz borsalardan hep kayıp edersiniz.