E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTepki yükselişinin güçlenmesi için 96.200 kırılmalı---

Tepki yükselişinin güçlenmesi için 96.200 kırılmalı

Tepki yükselişinin güçlenmesi için 96.200 kırılmalı
30 Nisan 2019 - 13:35 borsagundem.com

Endeksin 96.200’ü kısmen yükselen hacimle yukarı kırması durumunda 97.600-97.800 aralığı yeni hedef konumuna gelecektir.

"Güne pozitif eğilimle başlayan BIST-100 endeksi banka hisselerine gelen tepki alımlarıyla günün ilk yarısını %1,01 yükselişle 95.490’dan tamamladı.

Yurtdışı piyasalarda risk alma iştahı güçlü kalmaya devam ederken, Çin’den gelen zayıf PMI verileri sonrası yurtdışı borsalarda yatay yakın karışık bir seyir var. Yurtiçinde tahvil faizlerindeki yükseliş devam ederken, 10yy tahvil faizleri %19,95 seviyelerine yükselerek Ekim 2018’den beri en yüksek seviyesini test etti.

Buna rağmen son dönemde güçlü satış baskısıyla karşılaşan banka hisselerine gelen tepki alımlarıyla BIST ilk yarıyı yükselişle kapattı. CDS’ler 452 seviyelerinde ve sınırlı gerileme yaşansa da mevcut seviyeler TL varlıklar için yüksek risk fiyatlamasının devam ettiğine işaret ediyor. TL varlıkların son dönemde negatif ayrışmasında etkili olan petrol fiyatları da yüksek seyrini devam ettiriyor. TCMB başkanı yılın ikinci enflasyon raporunu açıklarken, TCMB 2019 için %14,6, 2020 için se %8,2 olan enflasyon hedeflerini değiştirmedi.

TCMB başkan son PPK metnindeki değişikliğin kısa vadeli bir sinyal olmadığını ve gerek görülmesi durumunda ilave sıkılaştırma yapılabileceğini belirtti. Ayrıca son dönemde tartışma konusu olan net döviz rezervlerdeki düşüşe ilişkin de bunun normal olduğunu ve rezervlerde bu tür değişimlerin olabileceğini belirtti. TL gün içinde EM para birimlerindeki değer kayıplarına paralel değer kaybetmeye devam etse de enflasyon raporu sonrası EM para birimlerinin değer kayıplarını geri almasıyla gün içi değer kayıplarının büyük kısmını geri aldı. BIST’te son döneme bankacılık endeksi negatif ayrışarak satışlarla karşılaşırken, yükselen tahvil faizlerine rağmen bugün banka hisselerinde güçlü tepki alımları var.

Banak bilançolarının beklentilerin üzerinde gelmesi tepki alımlarında etkili oluyor. Ancak TL’deki değer kaybının ve tahvil faizlerindeki yükselişin devamı durumunda bu tepki yükselişlerinin tekrar satış fırsatı olarak kullanılma olasılığı yüksek görünüyor. Yurtiçi piyasalar kısa vadeli gündemi YSK’nın İstanbul seçimleri ilişkin nihai kararında olacak.

Bugün veri tarafında ikinci yarıda ABD’de açıklanacak Chicago PMI ve tüketici güven endeksi günün önemli verileri olacak. Bugün yabancı kurumların genel olarak alım tarafında olması nedeniyle tepki alımları ikinci yarıda düşük momentumla devam etmesi beklenmektedir. Ancak tepki yükselişlerinin gün içinde ya da yarınki tatil sonrası tekrar satış fırsatı olarak kullanılma olasılığının yüksek olduğunu düşünüyoruz. Endeks kısa vadeli negatif eğilimden çıkarak tepki yükselişini güçlendirmesi için 96.200’ü yukarı kırması gerekiyor.

Endeks kısa vadede bu seviye altında kaldıkça yükselişlerin tepki niteliğinde kalması ve satış baskısının yeniden güç kazarak devam etmesi beklenir. Endeks bu seviye altında kaldıkça ilk etapta aşağı kırılan üçgen formasyonun düşüş hedefi olan 92.500-92.600 aralığına doğru düşüşün devam etmesi beklenmektedir.

Gün içinde endeks 94.900 üzerinde tutundukça 96.000-96.200 aralığına kadar tepki yükselişinin devamı beklenir. Kısa vadede bu aralığa yükseliş trade amaçlı satış fırsatı olarak takip edilebilir. Kısa vadeli tepki göstergelerdeki güçlenme tepki yükselişlerinin devam edebileceğine işaret etse de teknik göstergelerdeki genel zayıf görünüm tepki yükselişlerinin tekrar satış fırsatı olarak kullanılabileceğine işaret etmeye devam ediyor.

Endeksin gün içinde 94.900 altına gelmesi durumunda satış baskısının tekrar güç kazanması beklenmektedir. Endeksin 96.200’ü kısmen yükselen hacimle yukarı kırması durumunda 97.600-97.800 aralığı yeni hedef konumuna gelecektir."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)