E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTepki alışı devam edecek mi?---

Tepki alışı devam edecek mi?

Tepki alışı devam edecek mi?
10 Eylül 2020 - 09:32 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa Istanbul'daki yükselişin devam etmesi bekleniyor.

Dünya borsalarında üç gündür devam eden satış dalgası sonrasında tepki alışı geldi. 50 günlük ortalamasından dönen Nasdaq endeksi günü %3'e yakın yükselişle kapattı. Avrupa ve Asya borsalarında da güçlü bir toparlanma görüyoruz.

Türkiye varlıkları dünyanın gerisinde de kalsa yükselişe katılıyor. MSCI Türkiye %0,7 yükselişle Avrupa Gelişmekte Olan Ülkeler endeksinin (%1,1) gerisinde kaldı. Türk lirasının dolara karşı dip seviyelerde işlem görmesi sanayi banka makasının daha da acilmasina neden oldu. XUSIN %1.7 yükselirken XBANK günü yatay kapattı.

Düne damgasını vuran hiç şüphesiz Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak tarafından Bloomberg'e verilen mülakattı. Bakanın uluslararası bir haber ajansına mülakat vermesini uygulanan ekonomi politikaların normalleşmesi ve Ankara'nın piyasalarla ilişkisini artırması anlamında önemsiyoruz ve olumlu buluyoruz. Verilen mesajların çoğunun altına imzamızı atarız.

Bu arada iletişim kazaları da olabiliyor. Bakanın Karadenizde ilave rezerv bulunabileceği açıklamasının ardından konuyla ilgisi olsun olmasın enerjiyle alakalı tüm şirketlerde %10'a yakın yükseliş görülmesi bir örnek. Bakanın rekabetçi kur vurgusu ile banka hisseleri baskilanirken sanayi şirketlerinin yükselmesi diğer bir örnek. Yapacak pek bir şey yok. Siz ne derseniz deyin söz söyleyenden alıyor anlamını.

Dünya borsalarındaki tepki alışlarına paralel Borsa Istanbul'daki yükselişin devam etmesini bekliyoruz. Endeks için direnç olarak 1.100 ve 1.115 destek olarak 1.092 seviyeleri öne çıkıyor. Enerji hisselerindeki yanlış fiyatlama sonrası olası düzeltme ve ECB toplantısından euroyu zayıflatan açıklamalar yapılması günün oynaklığı artırabilecek olası gelişmeleri.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)