E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTepki alışı bekleniyor---

Tepki alışı bekleniyor

Tepki alışı bekleniyor
16 Ekim 2020 - 09:40 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'da hafif pozitif bir açılış bekleniyor

Dünya borsaları iki günlük satış sonrasında toparlanmaya çalışıyor. Demokrat lider Pelosi'nin "Paket Ocak ayına kadar beklemeyecek" açıklaması sonrası ABD hisseleri kayıplarının çoğunu geri aldı. Vaka sayısındaki artış nedeniyle yükselişe sınırlı katılan Avrupa borsaları satışta başı çekiyor. Salgına karşı alınan önlemlere ve ABD işsizlik başvurularındaki yükselişe rağmen, enerji bankacılık gayrimenkul gibi döngüsel hisselerin görece güçlü olması yatırımcıların halen "büyüme umudunu" koruduğunu gösteriyor.

Türkiye varlıkları küresel satış dalgasıyla birlikte gerilemeye devam ediyor. MSCI Türkiye %1,5 kayıpla gelişmekte olan hisse senetlerinden sınırlı negatif ayrıştı. Yükselişe katılmayan banka hisseleri satış dalgasında sanayi hisselerinden daha çok değer kaybetmeye devam ediyor. Doğalgaz rezervinde artış beklentisiyle yükselen enerji hisseleri satış dalgasında en çok değer kaybedenler arasında.
Son dönemde yaşanan spekülatif hareketler nedeniyle doğalgaz rezervi konusundaki görüşümüzü tekrarlamak ihtiyacı duyuyoruz.

Doğalgaz rezervindeki artışı orta vadede cari açığımızı azaltarak Türk lirasını destekleyecek önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Enerji hisselerinin değerlemelerinde ise doğalgaz bulunduğu için önemli bir katkı öngörmüyoruz. Ankara'nın süreci şeffaf bir şekilde yürütme çabalarına rağmen enerji hisselerinde spekülatif bir oynaklık görüyoruz.

ABD ve Asya borsalarındaki toparlanmaya paralel Borsa İstanbul'da hafif pozitif bir açılış öngörüyoruz. Tepki alışının devam edip etmeyeceği ABD vadelileri ve Avrupa borsalarının seyrine bağlı olarak belirlenecek. Endeks için destek ve direnç olarak 1.120 ve 1.200 seviyeleri öne çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)