E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTepki alımlarını satış fırsatı olarak görmeli---

Tepki alımlarını satış fırsatı olarak görmeli

Tepki alımlarını satış fırsatı olarak görmeli
26 Şubat 2020 - 09:29 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST’te satış baskısı ve kısa vadeli dip arayışının devam etmesi beklenmektedir.

BİST: Güne tepki alımlarıyla başlayan ve gün içinde dalgalı bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi günü %0,37 düşüşle 114.365’ten tamamladı. 

Corona Virüsün Çin dışında birçok ülkeye yayılmasıyla birlikte global riskten kaçış artarken yurtdışı borsalardaki satış baskısı güçlenerek devam etti. BIST kapanışı sonrası ABD borsaları virüs tehdidinin etkisiyle %3 üzeri düşüş gerçekleştirdi. Gün içinde dalgalı bir seyir izleyen TL’de ABD Doları karşısında günü değer kaybı ile kapatırken, CDS’ler hafif yükselişle günü 300 seviyesine yakın tamamladı.

CDS’lerdeki yükseliş eğilimi TL varlıklara ilişkin kısa vadeli risk algısının yükseldiğine işaret ediyor. VIX Volatilite Endeksi ise 30 seviyelerini test ederken, şuan 28 seviyesi altında seyrediyor. Endeks
19 seviyesi altına gelmedikçe başta ABD Borsaları olmak üzere borsalardaki volatilite ve satış baskısının devam edeceğine işaret edecektir. Hem Global riskten kaçış hem de jeopolitik riskler devam ettikçe BIST’te satış baskısı ve kısa vadeli dip arayışının devam etmesi beklenmektedir.

İdlib'deki gerilimin düşürülmesi konusunda taraflar ile yapılan görüşmelerden pozitif bir gelişme sağlanması durumunda BIST’te güçlü tepki yükselişleri oluşması beklenir. Bugün veri tarafında ABD’de açıklanacak yeni konut satışları takip edilecek.

ABD Borsaları’ndaki dünkü satış baskısı bugün momentum kaybetse de Asya Borsaları’nda devam ediyor. Endeksin güne satışlarla başlaması ve gün içinde tepki alımı denemeleri oluşsa da tepki alımlarının satış fırsatı olarak kullanılması beklenir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün serbest piyasada 6,1210-6,1550 bandında işlem gören USD/TRY paritesi önceki kapanışa göre %0,50 oranında değer kaybederek günü 6,1275 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,45 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında dün on yıllık gösterge tahvilinin getirisi %12,36-%12,41 seviyeleri arasında hareket ederek günü önceki kapanışa göre 2 baz puan düşüşle %12,40 seviyesinden tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

Hazine ihaleleri: Hazine dünkü 2 yıllık (26 Ocak 2022 vadeli) TLREF’e endeksli tahvili yeniden ihracında 1,2 milyar TL’si kamu kuruluşları ve piyasa yapıcılarına ROT yoluyla olmak üzere, toplam
3,1 milyar TL borçlandı. İhalede talebin %352’si karşılanırken, bileşik faiz %10,37 olarak ortaya çıktı.

Hazine’nin aylık iç borçlanması böylece 19,5 milyar TL’ye ulaştı. Hazine ay başında açıkladığı finansman programına göre, 25,5 milyar TL iç borç ve 3,8 milyar TL karşılığı da dış borç geri ödemesi bulunuyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)