E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTepki alımları görülebilir ---

Tepki alımları görülebilir

Tepki alımları görülebilir
27 Ekim 2020 - 09:25 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor.

Güne satışlarla başlayan BIST-100 endeksi günün geri kalanında da satıcılı seyretti ve günü %3.9 kayıpla 1,144 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 25.9 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 9 hisse değer kazandı, 90 hisse ise değer kaybetti. Bugüne başlarken yurtdışı vadeli piyasalarda hafif tepki alımları gözlemliyoruz.

Küresel piyasalarda dün hem artan vaka sayıları hem de mali teşvik paketi belirsizliği satışların artmasına sebep oldu. Satışlar, ABD endekslerinde %2’ye, ekonomik kapanma noktasına gelen Avrupa’da ise %3’lere vardı. ABD seçimleri öncesinde artan risk unsurları ile ABD tahvilleri talep gördü ve faizler yeniden %0.8’e çekildi. TL varlıklarda da yurtdışına paralel şekilde satışların hız kazandığını gördük. Risk primi CDS yeniden 530 seviyelerini aşarken, Dolar/TL 8.09 seviyesinden işlem görüyor. Bugün ABD’de dayanıklı mal siparişleri verisi takip edilecek. İçeride ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yatırımcılarla yapacağı telekonferans takip edilebilir. Dün akşam saatlerinde BDDK’nın Aktif Rasyo hesaplamasında yaptığı güncelleme ve açıklanan olumlu bilançolar bugün tepki alımlarını destekleyebilir. Ayrıca bugün Akbank, Aselsan, ve Garanti Bankası gibi endeks ağırlığı yüksek şirketlerin finansalları bekleniyor.

BIST-100 endeksinin güne tepki alımlarıyla başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede bir süredir öne çıkardığımız 1,170 seviyesinin altında endeks görünümünün zayıf olduğunu düşünüyoruz. Yine de zaman zaman tepki alımları görülebilir. Bu aşamada 1,155-1,160 ilk direnç bölgesi olacaktır. 1,140-1,130 destek bölgesi olarak önemli ve bu bölgenin bir süre korunmasını bekleriz. Özetle ABD seçimleri öncesi ve sonrasında 1,130-1,170 bandında dalgalanma görülebilir, 1,130 altında ise nakit pozisyon düşünülmelidir.

Risk iştahı fiyatlamaları etkilemeye devam ediyor

Günün önemli şirket haberleri 27/10/2020

Risk iştahını bozan nedenler

Endekste kısa vadeli görünüm zayıf

Küresel piyasalar negatif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)