E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTepki alımları düşük momentumla devam eder---

Tepki alımları düşük momentumla devam eder

Tepki alımları düşük momentumla devam eder
16 Mayıs 2019 - 09:36 borsagundem.com

BIST’te yurtdışı borsalardaki toparlanmanın devamıyla birlikte tepki alımlarının düşük momentumla da olsa devam etmesi beklenmektedir.

"Güne dün yataya yakın bir eğilimle başlayan BIST-100 endeksi gün içine güçlü satışlarla karşılaşırken, gün sonuna doğru yurtdışı borsalardaki toparlanmanın desteğiyle kayıplarının büyük kısmını geri alarak günü %0,73 düşüşle 87.380 seviyesinden tamamladı.

TL güne değer kayıplarıyla başlarken, gün sonuna doğru kayıplarını geri alarak EM para birimleri içinde sınırlı pozitif ayrıştı. CDS’ler 493 seviyesinde hareket ederken TL varlıklara ilişkin yüksek risk fiyatlamasının devam ettiğini gösteriyor.

Yurtdışı piyasalarda düşük risk iştahı ve riskten kaçınma devam ederken, yurtdışı borsalar gün içinde satıcılı bir seyir izledi. Ancak, ABD Başkanı Trump’ın otomobil ithalatına yönelik tarifeleri altı ay daha erteleyeceğine yönelik haber akışı sonrası borsalar kayıplarını alarak pozitif bölgeye geçti.

BİST’in güne yatay bir seyirle başlamasını beklemekteyiz. BIST’te yurtdışı borsalardaki toparlanmanın devamıyla birlikte tepki alımlarının düşük momentumla da olsa devam etmesi beklenmektedir. Ancak yurtiçine yönelik risklerde bir değişiklik olmadıkça tepki yükselişlerinin sınırlı kalması ve satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir.

Kısa vadede seçim belirsizliği, yükselen petrol fiyatları, ABD ile S-400 konusundaki anlaşmazlık ve ABD-İran geriliminin bir çatışma riskine doğru ilerlemesi TL varlıklar için kısa vadede negatif baskı unsuru olmaya devam edecektir. Bugün içeride önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de açıklanacak Philadelphia Fed endeksi, Michigan tüketici güven endeksi, konut ve inşaat başlangıçları verileri takip edebilecek önemli veriler olacak. "

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)