E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTenis maçı bileti karaborsada 102 bin TL---

Tenis maçı bileti karaborsada 102 bin TL

Tenis maçı bileti karaborsada 102 bin TL
29 Ocak 2017 - 10:04 borsagundem.com

Avustralya Açık'ta bugün tenisin yaşayan efsanesi İsviçreli Roger Federer ile bir diğer efsane İspanyol Rafael Nadal finalde karşılaşıyor

Kariyerinde 17 grand-slam zaferi bulunan Federer ile 14 grand slam şampiyonluğu yaşayan Nadal arasındaki ezeli rekabet, final turunda uzun zamandır yaşanmadı. Tenisseverelr uzun süredir, sakatlıklarla boğuşan, dönem dönem yaşa bağlı performans sıkıntıları yaşayan Federer ve Nadal arasındaki maçın hayalini kuruyordu.

Erkeklerde dünya 1 numarası Murray, 2 numarası Djokovic, 3 numarası Raonic'in, kadınlarda dünya 1 numarası Kerber'in elendiği turnuvada müthiş dörtlü Serena ve Venus Williams kardeşler ile Federer ve Nadal fırtına gibi esmiş finale yükselmişti. Serena Williams dün kardeşi Venus Williams'ı yenerek şampiyon oldu. Tenisin 'Ekselansları' olarak anılan yaşayan efsanesi 35 yaşındaki Roger Federer, ezeli rakibi, bir diğer efsane Nadal ile finalde karşılaşacak. Dev maç bugün TSİ 11.30'da başlayacak ve Eurosports 1'den canlı olarak ekranlara gelecek.

Modern tenis tarihinin iki önemli ismi, 8 yıllık aranın ardından Avustralya Açık finalinde yeniden karşı karşıya geliyor. Taraflar arasında 2009 yılında oynanan son Avustralya Açık finalini, Federer'i 3-2 yenen Nadal kazanmıştı.İki yıldız tenisçi arasındaki son grand slam finali ise 2011'de Fransa Açık'ta yaşanmış ve Nadal, rakibini bu kez 3-1'lik skorla geçerek kupaya uzanmıştı. Taraflar arasındaki 13 yıllık rekabette, Nadal'ın ezici üstünlüğü bulunuyor. Tarafların birbirleriyle oynadıkları 34 maçın 23'ünden Nadal, 11'inden ise Federer galip ayrıldı.

SON MAÇI FEDERER ALMIŞTI

Son yıllarda sakatlık sorunlarıyla boğuştukları için eski performanslarından uzaklaşan iki tenisçi arasındaki son maç ise geçen yıl İsviçre'nin Basel kentinde oynanmıştı. Bu müsabakada rakibini 6-3, 5-7 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenen Federer, galibiyete uzanmıştı.

RAFAEL NADAL: BİR DAHA FİNALDE KARŞILAŞACAĞIMIZI...

Yarı finalde Grigor Dimitrov'u 5 set sonunda mağlup ederek finalde Roger Federer ile eşleşen Rafael Nadal, uzun bir aradan sonra İsviçreli rakibiyle karşılaşacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirmişti.Yaşanan sakatlıklar nedeniyle geçtiğimiz sezonun hem kendisi hem de Federer için zor geçtiğini ifade eden Nadal, birkaç ay önce Federer ile yaşadığı ilginç bir olayı paylaştı.Ekim ayında, doğduğu şehir Monacor'daki tenis akademisinin açılışına Federer'in de davetli olarak geldiğini belirten Nadal, "Akademi açılışında Roger'ın yanımda olması muhteşem bir jestti. Herkes için çok duygusal bir andı ve ben o günü asla unutmayacağım. O dönemde ikimiz de sakatlıklar sebebiyle uzun süre kortlardan ayrı kalmıştık. Şunu söyleyebilirim ki, o günün şartlarında bir daha herhangi bir finalde karşılaşma şansı bulacağımızı düşünmüyorduk." dedi.

Daha önce Federer'le yaptığı 34 maçın 23'ünü kazanan ve Avustralya Açık'ta oynadıkları 3 maçtan da galip ayrılan Nadal, geçmiş maçların bugün için bir önemi olmadığı görüşünde. Federer'le uzun zamandır karşılaşmadığını hatırlatan Nadal, "Oynayacağımız maç geçmiştekilerden tamamen farklı olacak. Roger ve ben farklı oyun tarzlarına sahip iki tenisçiyiz. Aramızdaki maçları özel kılan şey de, bu iki farklı oyun tarzının çarpışması." ifadelerini kullandı.

FEDERER-NADAL MAÇI BİLETLERİ KARABORSAYA DÜŞTÜ

Rod Laver Arena'da oynanacak tek erkekler final karşılaşmasının biletleri karaborsaya düştü. Resmi sitede 413 ile 662 dolar (1600-2600 lira) arasında değişen maç biletleri kısa sürede tükenirken, biletler karaborsaya düşmesinin ardından 26 bin 450 dolara (102 bin lira) kadar alıcı buluyor. Karaborsacıların çeşitli internet sitelerinden satışa çıkardığı biletlerin ortalama fiyatı ise 10 bin dolara (39 bin lira) kadar ulaştı. Öte yandan, tenisseverlerin karşılaşmayı rahatlıkla seyredebilmesi ve izdiham yaşanmaması amacıyla organizasyon yetkilileri, maç sırasında Margaret Court Arena içine de dev ekranlar kuracak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)