E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTemsilciliklere 11 yılda 75 saldırı---

Temsilciliklere 11 yılda 75 saldırı

Temsilciliklere 11 yılda 75 saldırı
09 Temmuz 2013 - 13:03 borsagundem.com

Türkiye'nin 12 ülkedeki diplomatik ve konsolosluk temsilcilikleri, 2002-2013 yılları arasında 75 saldırıya maruz kaldı

"Yurt dışındaki Türk çıkarlarına saldırı gerçekleştirilmesi halinde, ev sahibi ülke nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır".  Türkiye'nin 12 ülkedeki diplomatik ve konsolosluk temsilcilikleri, 2002-2013 yılları arasında 75 saldırıya maruz kaldı. 
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin soru önergesini yanıtlayan Davutoğlu, 2008-2013 yılları arasında Türk şirket, dernek, temsilcilik ve benzeri kurumlara yönelik toplam 209 saldırı gerçekleştirildiğini belirtti. 
Davutoğlu, 2002-2013 arasında ise 12 farklı ülkedeki diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerinin 75 saldırıya uğradığını kaydetti. 
Diplomatik İlişkiler ve Konsolosluk İlişkileri Hakkındaki Viyana Sözleşmeleri uyarınca, kabul eden devletin, gönderen ülkelerin dış temsilciliklerinin korunması amacıyla gerekli önlemleri almakla yükümlü olduğunu belirten Davutoğlu, herhangi bir saldırı olması halinde ilgili ülke makamları nezdinde girişimde bulunulduğu, misyonların korunmasındaki beklentilerin aktarıldığı, saldırıların faillerinin yakalanarak, adalet önüne çıkarılmasının talep edildiğini ifade etti. Davutoğlu, "Yurtdışındaki Türk şirketleri, dernekleri ve genel olarak Türk çıkarlarına saldırı gerçekleştirilmesi halinde, benzer bir yöntem izlenerek ev sahibi ülke nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır" dedi. 
Yurtdışı temsilciliklerin fiziki güvenliğinin sağlanması amacıyla küresel planda kabul görmüş, günün teknolojisine uygun elektronik ve fiziksel güvenlik önlemlerinin alındığını da belirten Davutoğlu, temsilciliklerde kapalı devre kamera sistemi, alarm, geçiş kontrol sistemleri, kurşun geçirmez cam ve çevre engelleri kullanıldığını kaydetti. 
Davutoğlu, kişi güvenliğinin sağlanması için ise zırhlı taşıt, balistik yelek, elektroşok cihazı, biber gazı, gaz maskesi ve gerekli görülen hallerde ateşli silah kullanıldığını anlatarak, ihtiyaç duyulması halinde özel güvenlik hizmeti alınabildiğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)