E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın askeri güç yetkisi elinden alındı---

Trump'ın askeri güç yetkisi elinden alındı

Trump'ın askeri güç yetkisi elinden alındı
20 Haziran 2019 - 12:12 borsagundem.com

ABD Temsilciler Meclisinde, 11 Eylül 2001'de yaşanan terör saldırıları sonrası başkana verilen "2001 Askeri Güç Kullanma Yetki Yasası"nın iptali için karar alındı.

ABD Temsilciler Meclisi, 11 Eylül 2001'deki terör saldırıları sonrasında ABD başkanına verilen "2001 Askeri Güç Kullanma Yetki Yasası"nı iptal kararı aldı.

Politico'nun savunma muhabiri Connor O'Brien'in Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçi Partililerin katılmadığı oylamada, 11 Eylül 2001 yılında yaşanan terör saldırılarından sonra başkana verilen askeri güç kullanma yetkisinin kaldırılmasına karar verildi.

Meclisteki Demokrat Partili üyeler tarafından 1 trilyon dolarlık başka bir ödenek yasasına dahil edilen iptal kararı, 223 ret oyuna karşılık 226 kabul ile alındı.

The Week'te yer alan haberde ise kararın Senatodan geçmesinin zor olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

11 Eylül saldırılarından 3 hafta sonra meclise ve senatoya getirilen ve ezici bir çoğunlukla kabul edilen "2001 Askeri Güç Kullanma Yetki Yasası", ABD başkanına terör saldırılarının faillerine ve onlara koruma sağlayanlara karşı askeri güç kullanma imkanı veriyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat20 Haziran 2019 23:04

    Kardeşim hiç bir Amerikan başkanının gücü falan yoktur!  Lütfen biraz akıllı olalım  örneğin Ronald Regan  yıllarca artislik yapacak yaş kemale erince de canı sıkılmış  seçimlere katılıp başkan mı oluyor. Allah aşkına bırakın bu işleri; bu tiplerin nasıl kullanılacağı prospektüsü  ve kullanma kılavuzu ile beraber önce pentagon a bir adette medya ya verilir. Kullanım da arıza çıkaranlar ya suikasta uğrar ya da çıkmaza sokulur, iş yapamaz hale getirilir. Amerikan halkı bunu bildiği için seçimlere katılma oranı çok düşüktür. Özellikle İngiliz medyası Amerikan başkanlarıyla dalga geçmeyi çok sever!  Çünkü Dünyanın en aşağılık fitne kurucusudurlar.  BBC: öncülüğünde her haltı çevirirler.

  • YUSUF KALEKAPİSİ20 Haziran 2019 22:58

    abd bunlar yönetmiyor munlar üç maymunu oynarlar bunlar zengin yahudi sülelerin oyuncaklarıdır.istadikleri anda öldürebilirler ..bunların başkanlıkları formaliteleridir.

  • HALİL TÜRK20 Haziran 2019 19:20

    adam manyak ise tabiki alacaksın.

  • mzd20 Haziran 2019 14:27

    ilginç dimi ,zamanlaması  düşündürücü.